Vuhanban már ezrek buliztak

A_CIKK_SZÖVEGÉNEK_FELOLVASÁSA
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Több ezer ember vett részt szombaton egy zenei fesztivál első napján Vuhanban, abban a kínai városban, ahol a koronavírus-járvány közel másfél éve kirobbant.

Bár a világ nagy része még mindig nem tudta leküzdeni a vírust, Kína szinte teljesen visszatérhetett a normál kerékvágásba.

Thousands of revelers attend Wuhan music festival https://t.co/P3hjOGf1Rx pic.twitter.com/xZpEd0SnJG

— Reuters (@Reuters) May 2, 2021

Vuhan, a világjárvány kezdeti gócpontja két hónapos teljes elszigeteltséggel szembesült, amikor felütötte fejét az új típusú betegség, ám azóta majdnem teljesen vírusmentes a város.

Az elmúlt hónapokban pedig az egész ország fellélegezhetett, mivel az esetszámok szinte teljesen visszaestek, és már csak szórványosan jelenik meg a koronavírus Kínában.

Míg tavaly csak online keretek között rendezték meg a vuhani Strawberry zenei fesztivált, idén újra együtt szórakozhat a tömeg, amikor kedvenc helyi énekeseik és zenészeik a színpadra lépnek.

It’s music time! Wuhan’s Strawberry Music Festival, set for May 1 and 2 this year, began Saturday as scheduled, being the first outdoor music festival the city held after it managed to control the epidemic. pic.twitter.com/1mLA5QqtrF

— BRISL (@BRI_SL) May 2, 2021

– Tavaly a koronavírus-járványtól szenvedett Vuhan. Nem volt egyszerű eljutnunk odáig, ahol most tartunk: óriási erőfeszítéseket tettünk, és nagy árat fizettünk érte. Így most nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek a fesztiválon

– mondta egy 23 éves vuhani lakos.

A fesztivál szervezőinek képviselője a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy ebben az évben korlátozták a résztvevők maximális létszámát, szombaton mintegy tizenegyezren jelentek meg a rendezvényen. Közülük csupán néhány emberen lehetett maszkot látni, annak ellenére, hogy a résztvevők Kína számos különböző pontjáról érkeztek.

– Ez az első alkalom, hogy részt veszek egy ehhez hasonló kültéri rendezvényen. Nagyon tetszik a hangulat – nyilatkozta egy 29 éves fiatal Hopej tartomány székhelyéről, Sicsiacsuangból, aki abból a városból érkezett, amely év elején még a járvány egyik gócpontjának számított.

🇨🇳Thousands of people at the music festival in #Wuhan,#China said: ‘We suffered a lot last year. It was not easy to come to the situation we have reached today. People made great efforts, paid a great price.Note:16 new #coronavirus cases were detected on Friday in China. pic.twitter.com/ONtOUCzzed

— Dailyaz (@dailyaz1) May 2, 2021

A nemzeti egészségügyi hatóság szombati jelentése szerint Kínában pénteken csupán tizenhat új koronavírusos esetet jelentettek, így a járványkitörés kezdete óta 90 671 ember fertőződött meg az országban. Az elhunytak száma változatlanul 4636, közülük sokan Vuhanban éltek. Kínában eddig összesen 265 millió adag vakcinát adtak be a koronavírus ellen.

Forrás …

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Oszd meg a cikket ismerőseiddel