Viszlát agymosás! Itt a szemüvegen, ami képes blokkolni a környezetedben a képernyőket!

Az IRL Lab készítette el a szemüveget, amely blokkolja az LCD és LED kijelzőket. Bemutatták, hogy működik. Óriási mozgalom robbanhat ki belőle!

kepernyo-blokkolo-szemuveg-1-585x368.jpg

Létezik egy film, ami az “Elpusztíthatatlanok” címmel futott valamikor 88-ban. Ebben volt egy olyan szemüveg, ami blokkolta a reklámokat.

Azaz a kijelzőkön futó dolgokat egyszerűen eltüntette, bármerre nézett az ember.

Nos, úgy tűnik, hogy ezt végre megvalósították, és ezen az egész világ megdöbbent, ugyanis senki sem hitte, hogy lehetséges megalkotni egy működőképes technológiát belőle.

Azonban az IRL-nek sikerült!

A szemüevggel a képernyők ellen akarnak fellépni.

Szerintük szükség van valamire, ami ellenállást jelent a világot ellepő, rengeteg képernyőre, ezért hozták létre ezt.

Az amerikaiak például naponta 11 órát töltenek képernyők bámulásával naponta a New York Times idei felmérése szerint, úgy gondolják, ez blokkolja az emberi kapcsolatok kialakulását és fejlőddését, szóval ők blokkolják a kijelzőket.

A napszemüveg nevéhez hűen a nap ellen is véd, viszont különleges lencsét kapott. Horizontálisan polarizálták, aminek köszönhetően elnyeli a képernyő fényhullámait.

Aki kíváncsi a mögötte álló technikára, ebben a videóban szemléltetik a működését.

Mindenesetre még csak bétafázisban van, nem is működik még minden kijelzőre, egyelőre blokkolja a legtöbb TV kijelzőt, néhány számítógépét, telefonokat viszont egyáltalán nem.