VIP-bérletes dózerolás – A szoci maffia utolsó bástyája Szegeden

Tudhatott az MSZP-s vezetésű szegedi önkormányzat arról, hogy a Mars téri piac területe nem igénymentes, mégis a földdel tették egyenlővé a kereskedők ingatlanjait

Újabb dokumentum került lapunk birtokába arról, miként téveszthette meg a Mars téri piac felújítása kapcsán az MSZP-s Botka László vezette önkormányzat az unió döntéshozó szervezetét.

Az elítélt városházi vezetők kapcsán Szegeden kirobbant parkolási botrány hullámai nem csillapodnak, pláne miután a közgyűlésben a baloldali többség az összeférhetetlenségi eljárásban „megvédte” Solymos László szocialista alpolgármestert, Botka László helyettesét. A városvezetés a VIP-parkolóbérletesek listáját sem volt hajlandó kiadni. Erről Német Ferenc, a jogi és ügyrendi bizottság külsős fideszes tagja lapunknak azt mondta: az önkormányzat honlapján közölt lista nem teljes.

„A nyomozati szakaszban mégiscsak megtalált lista nem tartalmazza az év közbeni módosításokat, kéréseket, szívességeket. Előfordult, hogy a parkolóbérletre az igény csak rendszámra érkezett, név megadása nélkül. A rendőrség, ügyészség, bíróság részére pedig nem nevesített bérleteket küldtek” – írta lapunk megkeresésére Német Ferenc annak kapcsán, hogy a VIP-bérletesek listáján megtalálható volt az akkori városi és megyei rendőrkapitány is.

Tehát mindazon rendőri vezetők, akik a bejelentés ellenére sem intézkedtek 2009 novemberében, amikor a Mars téri piacot karhatalmi segítség mellett ledózeroltatta a Botka-féle városvezetés. A jogilag aggályos módon történt dózerolásról újabb dokumentum jutott lapunk birtokába.

A Sulyok & Ádám Ügyvédi Irodától jogi állásfoglalást kért az uniós pályázatot elbíráló DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft., az iroda pedig szakvéleményében leírta, hogy a Mars téri piac nem per- és igénymentes. „Az ingatlanon peres eljárás van folyamatban, melynek tárgya az ingatlan tulajdonjogának egyik részjogosítványát képező birtoklás és használat” – írták. Az iroda leszögezi azt is: „Arról is nyilvánvalóan tudomással bírt a projektgazda (az önkormányzat – a szerk.) a pályázati igény benyújtásakor, hogy az ingatlan nem volt per- és igénymentes.

Ennek ellenére a projektjavaslatot benyújtotta és a Bíráló Bizottság pozitív döntéséig a per- és igénymentesség hiányára vonatkozó információ közlését elmulasztotta.”

Vagyis a szocialista Botka László vezette önkormányzat lényegében átverhette az Európai Unió regionális döntéshozó szervezetét úgy, hogy a piac építményeinek ledózerolásához még rendőrségi segítséget is kapott.


„Bűnözői körök irányítják a várost”

– Szeged a vesztese volt az elmúlt évek regionális átrendeződésének. Botka puhasága és tétovasága ahhoz vezetett, hogy szervezett bűnözői körök vették át Szeged irányítását – jelentette ki Lázár János a Promenad.hu-nak adott interjúban. A fideszes képviselő hozzátette: erről szól a VIP-parkolási ügy kicsiben, a Szeviép-ügy nagyban. A Szeviép-ügynek rövidesen olyan szálai kerülhetnek napvilágra, amelyek bizonyítják, hogy Szeged szervezett bűnözői körök kezében van – fogalmazott. Botka László a volt kancelláriaminiszter nyilatkozatára úgy reagált,  Lázár Szeged hűbérura akar lenni.