Vészjósló felfedezés: változik a Föld forgási tengelye!"

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

foldunk-az-urben-585x385.jpg

A Kaliforniai Műszaki Intézet és a NASA Jet Propulsion Laboratory munkatársai hátborzongató felfedezést tettek. Baj…

— Delivered by Feed43 service

Forrás

A Kaliforniai Műszaki Intézet és a NASA Jet Propulsion Laboratory munkatársai hátborzongató felfedezést tettek. Baj van a Földdel, az egész világ figyelmét felhívták rá!

Az emberi tevékenység olyan dolgot váltott kia Földben, amire senki sem gondolt.

Ez peig a jövőben jelentősen befolyásolhatja a civilizációnk jövőjét, mi több, teljes katasztrófát idézhet elő.

Persze ez a legrosszabb forgatókönyv, a kutatás ennyire nem von le messzemenő következtetéseket, mindenesetre egyfajta figyelmeztető, avagy intő jel lehet a fajunk számára.

Már egy ideje kimutatható a mérések alapján, hogy a bolygónk tengelye elkezdett elmozdulni, méghozzá ütemesen egyre nagyobb mértékű ez az elmozdulás.

A Surendra Adhikari, a Kaliforniai Műszaki Intézet és a NASA Jet Propulsion Laboratory munkatársa által vezetett csapat arra jutott, hogy az emberi tevékenység is szerepet játszott a tengely elmozdulásában

– írja a ZME Science.

A Föld nem tökéletes gömb, az egyes régiók közt ráadásul jelentős geológiai eltéréseket lehet megfigyelni.

Éppen ezért a tömeg aránytalanul oszlik el a bolygón, ez pedig azt eredményezi, hogy a forgási tengely némiképp döntött. A mérések alapján a tengely évente átlagosan 10,5 centimétert módosul.

A kutatók korábban azt feltételezték, hogy a jelenség hátterében a gleccserek eltűnése áll. Ahogy az utolsó jégkorszak óta egyre zsugorodnak a gleccserek, folyamatosan változik a Földön a tömeg eloszlása.

Az új adatok azonban azt sugallják, hogy ennél többről van szó. A számítógépes modellezés alapján a gleccserek eltűnése csupán az évenkénti módosulás egyharmadáért felelős.

További 3,5 centiméter dőlést eredményez a földköpenyben folyó kőzetáramlás, illetve a grönlandi jégtakaró olvadása.

Mivel a grönlandi jég főként az üvegházhatású gázok kibocsátása miatt zsugorodik, kijelenthető, hogy az emberiség is hozzájárul a bolygó imbolygásához.

A NASA szakértői szerint a Föld ingása egyelőre nem veszélyes, sem az éghajlatra, sem a környezeti katasztrófákra nincs hatással.

Ennek ellenére a friss eredmények fontosak, hiszen ismét igazolják, hogy az emberiség óriási hatással van a bolygóra.

Valamint azt is hozzátették egyes szakemberek, hogy ez az ingás, és a folyamatos dőlés a jövőben komoly veszélyekkel járhat.

“Nem valószínű, hogy a mi életünkben, azaz 30-40 éven belül baj történne, de a következő generációk, a gyerekeink, unokáink életében már könnyen kezeletlenné válhat a helyzet” – állítják,

Szerintük ugyanis a dőlés egyre nagyobb mértékű lehet, mígnem elérheti a pontot, ami már kihatással lesz a globális időjárásra, a geológiai aktivitásra, de még az élővilágra vagy a Földön uralkodó szelekre.

Sőt, akadnak olyan pesszimista vélemények is, miszerint elbagatellizálják a kutatók a dolgot, és a tengely változása már most is hatással van a bolygóra, és ez magyarázza az utóbbi évek drasztikus éghajlati változásait és a globális felmelegedés felgyorsulását.

 

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel