Vérfertőzés az iszlámban – Bill Warner

Bár a Korán 4.23 “csak” hallgatólagosan engedélyezi közeli rokonok (unokatestvérek) házasságát, Mohamed és az őt követő kalifák (Ali és Umar) példája azonban egyértelműen engedélyezi ezt.

Mohamed elvette feleségül az egyik unokatestvérét, Zajnab bint Dzsahsht (Mohamed apja nővérének lányát). Mohamed engedélyezte, hogy Fatima nevű lánya hozzámenjen unokatestvéréhez, Alihoz, a későbbi 4. kalifához. A második kalifa Umar szintén unokatestvért vett el.

https://wikiislam.net/wiki/Cousin_Marriage_in_Islam

Korán 4:23 : “Megtiltattak nektek (házasodni velük) az anyáitok, a lányaitok, a lánytestvéreitek, az apátok lánytestvérei, az anyátok lánytestvérei, a fiútestvéreitek leányai, a lánytestvéreitek leányai, a szoptató dajkátok, a feleségeitek anyjai, és a mostohalányaitok, akik a gondviselésetek alatt vannak a feleségeitektől, akikkel háltatok, de ha nem háltatok velük, akkor nincs bűn rajtatok.

És (szintén tiltott nektek) a fiaitok feleségei, akik a saját ágyékaitokból származnak, és hogy két lánytestvért vegyetek el egyszerre, kivéve, ami már megtörtént. Bizony, Allah Megbocsátó, Irgalmas.”

Tehát a felsorolt rokonokon kívül mindenki mással viszont össze lehet házasodni.