Végigsírta első tárgyalását a Makai Viktória futónőt megerőszakoló óriás

A brutális támadás közben megbánásról beszélt a Makai Viktória futónőt megerőszakoló H. István, aki már a gyanúsítotti kihallgatását is végigzokogta, s most az első tárgyalásán sem tett másképp. A közfelháborodást kiváltó ügy főszereplői ismét közvetlen közelbe kerültek egymáshoz, de a szemkontaktus mégsem jött össze.

A brutális támadás közben megbánásról beszélt a Makai Viktória futónőt megerőszakoló H. István, aki már a gyanúsítotti kihallgatását is végigzokogta, s most az első tárgyalásán sem tett másképp. A közfelháborodást kiváltó ügy főszereplői ismét közvetlen közelbe kerültek egymáshoz, de a szemkontaktus mégsem jött össze.

A Bors helyszíni tudósítójának beszámolója szerint összeölelkezve érkezett a Pesti Központi Kerületi Bíróság folyosójára férje társaságában Makai Viktória.

1807326_thumbnail-psx-20190314-143711.jp

A tárgyalás kezdetén. Viktória és férje (egymás mellett jobbra) © Csányi Kriszta

Néhány perc múlva fekete csuklyás kommandósok gyűrűjében, kéz és lábbilincsben elővezették az óriástermetű támadóját is. H. István leszegett fejjel érkezett, a kezében egy kézzel írt levelet szorongatott, s már ekkor a sírás kerülgette.

Ahogy arról a Borsban korábban beszámoltunk, a 37 éves férfi tavaly október 14-én, a X. kerületi Jászberényi út menti fás részen, az éjjeli órákban kezdte követni a szokásos napi futását teljesítő Makai Viktóriát. Amikor utolérte, tarkón ütötte, majd megragadta és húzni kezdte magával. Az ultrafutó kitartóan ellenállt, de az óriástermetű férfi többször megütötte és különböző szexuális cselekményekre kényszerítette.

1807324_thumbnail-psx-20190314-143711.jp

H. Istvánt az ügyészség erőszakkal elkövetett szexuális erőszakkal és súlyos testi sértéssel vádolja © Csányi Kriszta

Az áldozat férje még éppen időben érkezett, aki egyből lekapta feleségéről a perverz támadót. H. István a ruháit hátrahagyva, biciklivel tekert hazáig. A rendőrök nem sokkal később a hűtőszekrény mögött rejtőzködve kapták el.

A vádirat szerint Viktória nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. H. Istvánt az ügyészség erőszakkal elkövetett szexuális erőszakkal és súlyos testi sértéssel vádolja.

1807322_thumbnail-psx-20190314-143711.jp

H. István leszegett fejjel érkezett, a kezében egy kézzel írt levelet szorongatott © Csányi Kriszta

A mai tárgyaláson H. István elismerte a terhére rótt bűncselekményeket, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Az ügyet mégsem zárták le, az ügyészség indítványát helybenhagyva az igazságügyi orvos-, és elmeszakértő meghallgatását rendelték el a következő tárgyalásra.

1807332_1698433-n3668373-marosfalvi-pete

A szatír a helyszínen hagyta a táskáját és a nadrágját is © Zsaru magazin

A megtört férfi egy céges buliról tartott hazafelé, amikor erősen ittas állapotban becserkészte Viktóriát. Az igazságügyi elmeorvosi szakértői véleményben az áll: az úgynevezett kóros ittasság miatt korlátozottan volt beszámítható a bűncselekmény időpontjában.

A büntetlen előéletű óriás korábban nem keveredett összetűzésbe a törvénnyel, a környezetében lévő embe­rek is megbecsülték, felesége a mai napig kiáll mellette. Ezt pedig a bíróságra küldött levelében is bizonygatta.

1807354_thumbnail-image.jpg

A futónő és férje a tárgyaláson végig a támadó (álló alak jobbra) mögött ültek © Bors

A tárgyalás végén Viktória szeretett volna Istvánhoz szólni, de a bírónő nem engedélyezte.

A tárgyalás után Makai Viktória a kamerák kereszttüzében elmondta, sokat jelentett volna számára, ha sikerül felvenni a szemkontaktust Istvánnal, de a férfi leszegett tekintete ezt nem tette lehetővé.

– Feltett szándékom, hogy megbocsássak neki, de ez még folyamatban van – mondta a könnyeivel küszködve Viktória.

Forrás