Vascsövekkel ütötték a pólósokat Splitben

Nemzetközi botrány kerekedett abból, hogy Splitben vízipólósokat vertek huligánok. Az egyikük a tengerbe menekült.

Dusan Vaszics a hátán, Milos Makszimovics a lábán sérült meg, Alekszandro Kralj pedig a tengerbe menekült abban a botrányban, amely szombaton történt Splitben. A horvát kikötővárosba a Mornar elleni meccsre érkezett a Crvena zvezda vízilabdacsapata.

1778895_screen-shot-2019-02-10-at-153935

Levetették vele a szerb mezt © YouTube (képernyőfotó)

Négy játékos egy kávézóban üldögélt, amikor több horvát huligán odalépett hozzájuk. Nem tetszett nekik, hogy a szerb klub címere virít a ruhájukon. Dulakodás kezdődött, valaki előkapott egy vascsövet, és azzal kezdte ütlegelni a sportolókat. Közülük hárman elmenekültek a szállodába, míg Kralj, aki az orrán sérült meg, a tengerbe vetette magát.

Addig nem akart onnan kijönni, amíg a helyszínre ki nem érnek a rendőrök. Közben jókora tömeg gyűlt össze a parton, többen azt kiabálták neki a dresszére utalva: Vedd le, vedd le!
Kralj levette, miközben a tömegből mindössze egy tinilány próbált neki segíteni, a többi bámészkodó nem tett semmit.

Igor Milojevics, a Crvena zvezda vízilabdacsapatának igazgatója a szerb sajtónak később úgy nyilatkozott, hogy a játékosok nem provokálták a helyieket.

Marko Milics kormányszóvivő jelezte, a rendőrség mindent megtesz, hogy elfogják „a barbár tett” elkövetőit, s a leghatározottabban elítélte a történteket. Akárcsak a Mornar csapata és több horvát sportoló.

A Szerb Vízilabda-szövetség és a Crvena zvezda vezetősége bejelentette, hogy a jövőben szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezetnek be, ha egy klubcsapat vagy a válogatott Horvátországban vendégszerepel.