Varjú ételhordóval ment a Gundel menzáért – Még egy ellenzéki politikus szerint is populista demagógia az Orbán ebédje körüli hisztériakeltés

Az ellenzékiségről sok mindent elmond, hogy Orbán Viktor bablevese uralni tudja a kommunikációt.

Már nem a „rabszolgatörvény” a legnagyobb probléma az országban, vagy épp nem a közmédia a téma, hanem az, hogy mennyibe került Orbán Viktor bablevese… Az előzményekről itt lehet olvasni: Lukra futott a HVG: Kacsasült és kaviár helyett menzakaját talált Orbán Viktor tányérjában, de akkor meg ez lett a baj

Eddig is sejtettem, hogy ez a fenenagy tüntetősdi csak terelés, csak el kell takarni valamit, ami ennék sokkal nagyobb probléma és most ki is derült, hogy mi az igazán nagy baj ezen a 93 ezer négyzetkilométeren. Az, hogy Orbán Viktor füstölt csülkös bablevese, káposztás cvekedlivel 850 forintba kerül. Ez akkor hír, hogy szinte minden ellenzéki média ezzel foglalkozik, a 24.hu-n például még a “Nap legfontosabb hírei” közé is bekerült.

Igazuk lehet. Ez valóban égbekiáltó botrány. Eleve, hogy jön a miniszterelnök ahhoz, hogy egyen? Ugye?! És ha már eszik, akkor miért nem falatozik valami sokkal drágábbat. Vagy sokkal olcsóbbat. Egyenesen miért nincs ingyen. Az elmúlt néhány mondatban fellelhető némi zavar, aminek az az oka, hogy nem tudom pontosan eldönteni, mi a baja az ellenzéknek. Az, hogy olcsó, vagy az, hogy pénzbe kerül.

Mondjuk ez nem is fontos, mert olyannyira elárasztotta az ellenzéki médiát Orbán Viktor bablevese, hogy nemis lényeges mi az oka. Nem is derül ki. Mondjuk azt megszokhattuk, hogy a miniszterelnökkel kapcsolatban két probléma lehet: ha van rajta sapka, akkor az a baj, ha nincs, akkor meg az.

De mit akarhatnak vajon Orbán Viktor bablevesével? Nyilván az is baj, hogy a Gundel főzi. Már bocsánat, de ki a túró főzzön a miniszterelnökségen?

Ételhordóval ment a Gundel-menzába Varju

Varju László – aki távozáskor kijelentette a Miniszterelnökség munkatársainak, hogy még ne vegyenek mérget a mindennapos megjelenésükre – távozáskor megmutatta a kapott ételeket a sajtó megjelent képviselőinek.

288979_varju_gundel_menza.jpg

Társa, Gréczy Zsolt elmondta, hogy szerdán „B” menüt kértek, ebben vöröslencse-saláta sonkával, valamint burgonyafőzelék tojással töltött vagdalttal szerepel. Hozzátette, hogy megtekinthették az éttermet, és megkapták a kért szerződéseket is.

“Gyurcsányék fizetőssé akarják tenni a kórházi étkezést!” -így reagált közleményében a Fidesz

A Demokratikus Koalíció (DK) törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a kórházakban, iskolákban és óvodákban is ugyanannyiért lehessen étkezni, mint a Miniszterelnökségen. 

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség közleményt adott ki az MTI-n keresztül, amiben elutasítják a DK-s képviselők javaslatát! Íme a Fidesz közleménye:

“A minisztériumi fizetős menzáktól eltérően, ma a kórházakban ingyenes az étkezés, az óvodákban és az iskolákban szintén több mint félmillió gyermek eszik ingyen. Gyurcsányék törvényjavaslata tehát azt jelenti, hogy fizetőssé akarják tenni a kórházi étkezést és meg akarják szüntetni az ingyenes gyermekétkeztetést. A Fidesz ezt elutasítja, továbbra is fenntartjuk az ingyenes étkezést a kórházakban és a rászoruló gyermekek esetében.” – írja a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Egy ellenzéki képviselő szerint is nagyot hazudott az ellenzék a menzáról

Szabó Szabolcs, az azóta megszűnt Együtt egykori politikusa bejegyzésében arról írt, hogy kettős mércét folytat az ellenzék a Miniszterelnökség Karmelitában működő menzájának áraival kapcsolatban.

A napokban nagy felzúdulás volt a Miniszterelnökség a Karmelitában működő menzájának az étlapja, egészen pontosan annak az árai miatt.”

Nekem kicsit furák voltak egyes politikusok reakciói is – tette hozzá, majd állításának alátámasztására megosztotta a Képviselői Irodaház, valamint a Parlament menzájának a mai étlapját.

A következtetést meg mindenki vonja le maga– üzente az ellenzéki politikusoknak Szabó. Posztjában elárulta, hogy ebben a hónapban 711.019 forint fizetést kapott, amivel minden bizonnyal arra utalt, hogy mindkét helyen belefér egy ebéd vagy reggeli.

Itt tudja elolvasni Szabó Szabolcs Facebook-bejegyzését:

Ismert, az ellenzék élésen támadta a Miniszterelnökség Karmelitában működő menzájának árait, amire válaszul a minisztérium közleményt adott ki. Írásukban kiemelték,

az önkiszolgáló menza nem étterem.

Hozzátették, az üzemi konyha kínálatában kisebb adagokat szolgálnak fel, és az ételkínálat is korlátozott. A Karmelita hivatali étkezője hasonló árképzéssel dolgozik, mint a parlamenti képviselők étkeztetését ellátó Országház Étterem, ahol

egy kétfogásos menü ára 780 forint. Tehát a képviselők, köztük az ellenzékiek is természetesen, olcsóbban ehetnek ebédet a parlamenti étteremben, mint a miniszterelnökségen dolgozók a Karmelita menzáján.

Így áll sorba Gyurcsány a parlamenti menzán a 780 forintos menüért

Miközben álszent módon zajonganak a karmelita menza árai miatt, Gyurcsány és a DK-s képviselők rendszeresen sorban állnak a parlamenti menza 780 forintos menüjéért – írja a Ripost.hu. A portál fotója szerint épp a DK-s képviselők épp szokásos ebédjükért állnak sorba, az árak láthatóan egyiküket sem zavarják.

gyurcs%C3%A1ny_menz%C3%A1n_ripost.jpg

A Miniszterelnökség a közleményében kifejti:

A Karmelita épületében dolgozó munkatársak napi étkeztetését – több közigazgatási intézményhez hasonlóan – ez az önkiszolgáló konyha látja el.

Kettős mércének tartjuk, hogy az ellenzéki képviselők az országgyűlési menza árképzése ellen, ahol maguk is étkeznek, nem tiltakoznak, a Karmelita épület menzájának árszabását viszont kritikával illetik.

A Gundel évtizedek óta különböző kormányok, közintézmények beszállítója

Kóka János kommentje a Gundel Facebook-oldalán:

„Ami Gundel körül megy, az ugyanolyan rosszízű, populista demagógia, mint ami ellen általában azok emelnek szót, akik most elárasztják az éttermet negatív kommentekkel. A helyzet az, hogy a Gundel évtizedek óta különböző kormányok, közintézmények beszállítója. Ezúttal (is) nyilvános közbeszerzésen nyerte el a megbízást.

Ahhoz, hogy nyertes lehessen, oda kellett áraznia, ahol például a parlementi étkezdében, vagy a Fehár Ház (Képviselői Irodaház) menzáján lehet ebédelni. Ezeken a helyeken ma 7-800 forintért lehet ebéd menüt kapni. Ebben nincs semmi újdonság, korábban is így volt.”

Közben az ellenzék ráuszította a követőiket a nyugaton is méltán híres százéves magyar étteremre, hogy a közösségi médiákban és a google értékelésénél pontozzák azt le. Semmi magyar érték nem számít nekik, bármit és bárkit készek feláldozni, csak hogy egy kicsit is ártani tudjanak.

Szerencsére a google felismerte a célzott és szándékos hitelrontást, ezért lezárta az étterem értékelésének lehetőségét.