Van még lejjebb: Szikora Róbert nevében buzdítanak kormányváltásra az egyik közismert álhír-portálon

Ordas hazugsággal próbál meg kormányváltásra buzdítani az egyik internetes oldal, amely “Szikora Robi megrendítő bejelentést tett” címmel tett közzé írást. Ebben az énekes nevében arra szólítják fel az olvasókat, hogy legyenek bátrak és merjenek változtatni a mostani “drámai” helyzeten, mondván Szikora is “csalódott a Fideszben”.

Az R-GO frontembere elmondta: a portál légből kapott információt tett közzé, ami csupán az újságíró fantáziájának szüleménye. Hozzátette: őszintén megdöbbent azon, hogy kormányellenes cikkhez használták fel az ő ismertségét, mellyel valószínűleg Tarlós István esélyét akarták rontani a főpolgármesteri székért vívott küzdelemben.

Sikerült alulmúlnia a hazai fake news portálok egyik gyöngyszemének azt azellenzéki szintet, ami már egyébként is leginkább a Mariana-árok mélységére hajazott.

Ma-reggel.me Szikora Róbert nevében olyan írást tett közzé, amelyben egyebek mellett az olvasható, hogy mennyire drámai a mai magyarországi helyzet, így az egészségügy, az oktatás és a nyugdíj, illetve a fizetések tekintetében. A cikkben megjelenő tartalom szerint az énekes arra buzdít mindenkit, hogy gyermekeik jövője miatt vállalják fel véleményüket, merjenek “bátrak lenni” és változtatni a Fidesz hatalmának megtörése érdekében. Ezért szólal meg maga Szikora Róbert is, aki szerint a probléma “mi magunk vagyunk”, mert csendben tűrik az elnyomó zsarnokságot.

A cikkben egyébként nem tüntetik fel, hogy az EMeRTon-díjas művész nevében közzétett gondolatok honnét származnak. 

A PestiSrácok.hu megkereste Szikora Róbertet, aki elmondta, hogy az egész cikk “légből kapott valótlan állításhalmaz”, és természetesen megteszi a szükséges jogi lépéseket. Az énekes felháborítónak tartja, hogy a nevével, fotójával visszaélve a portál hamis tartalmat közöl, ami ráadásul igencsak ellentétes azzal a soha nem titkolt világnézettel, amit ő képvisel. A

Csikidam stílus magyarországi megteremtője sosem rejtette véka alá, hogy nemzeti érzelmű, istenfélő ember,portálunknak pedig elmondta, hogy a politikai acsarkodás mindig távol állt tőle. Portálunk kérdésére válaszolva elmondta, hogy a cikk megjelenésének apropója véleménye szerint valószínűleg a főpolgármester-választáshoz kapcsolódik, melynek az az előzménye, hogy a Budapest dal 2019 elnevezésű zenei pályázat különdíját ő vehette át. Az elismerést Tarlós István főpolgármester ajánlásával Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes adta át Robinak.

Nagy harc megy a főpolgármesteri címért, talán jó ötletnek tartották, hogy engem használjanak fel arra, hogy Tarlós Istvánon üssenek egyet. Lehet, azt gondolták, hogy azért kaptam meg a díjat, mert jó kapcsolatban vagyok a főpolgármesterrel, így ha azt sejtetik, hogy én is elégedetlen vagyok a kormánnyal, akkor az Tarlós István esélyét is ronthatja. Nem tudok más magyarázatot a cikk megjelenésére

-fogalmazott az énekes, hozzátéve, hogy már gyermekkora óta elkötelezett a nemzeti oldal felé.

A kommunista időkben születtem, de nálunk akkor is ott volt a Szent Korona, a Szűz Mária és a Nagy-Magyarország képe, csakúgy, ahogyan a családom, én is mindig tudtam, hova tartozom. Sosem tagadtam meg az istenhitemet, valamint azt, hogy elkötelezetten szeretem a hazámat. Ezért is döbbentem meg ezen a nekem tulajdonított írásnak, amire egyébként baráti házaspár hívta fel a figyelmemet, akik szintén értetlenül olvasták, hogy a kormány leváltására buzdítanám az embereket. És méltatlannak tartom, hogy egy fake news portál ilyen cikket leközölhet rám hivatkozva, ami talán a rajongóimra is hatással lehet, ha még a barátaimat is elbizonytalanítja. 

Az R-GO frontembere hozzátette: ő ezután is ugyanazokat az értékeket fogja képviselni, amiket eddig, és megteszi a szükséges jogi lépéseket a portállal szemben