Válogatás nélkül támadtak migránsok egy német kisváros utcáján a járókelőkre. Sokan megsérültek

Pénteken ítéltek el Németországban egy csoport ázsiai menedékkérőt, akik országos felháborodást okoztak azzal, hogy ittasan és kábítószer hatása alatt járókelőkre támadtak egy kisvárosban.

A csoport 18 éves iráni vezetőjét két év hét hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte az ambergi városi bíróság, három afgán társát pedig hat és tizenhárom hónap közötti, felfüggesztett szabadságvesztésre.

A 17 és 19 év közötti menedékkérők tavaly decemberben több órán át garázdálkodtak a bajorországi Amberg központjában.

Válogatás nélkül sértegették és bántalmazták a járókelőket. Huszonegy emberre rontottak rá, 15-en megsebesültek, többnyire enyhe sérüléseket szenvedtek.

A migránsok a rendőrökkel is szembeszálltak, többször is megütötték a hatóság embereit. Az erőszakoskodó bevándorlókat a többi között testi sértéssel és rongálással vádolták meg.

A migránsok szervezetében a támadás ideje alatt kábítószer és nagy mennyiségű alkohol is volt. A támadás és a pénteki tárgyalás ideje közt az elkövetők előzetes letartóztatásban voltak.

A bíróság előtt beismerték tettüket, a drogra és az alkoholra fogták azt, hogy válogatás nélkül vertek össze német járókelőket. A tavaly év végi esetből országos botrány lett.

A kép illusztráció!