Ukrajna megfenyegette a Nyugatot, atomfegyvert fog fejleszteni

Ukrajna zsarolni próbálja a Nyugatot
A_CIKK_SZÖVEGÉNEK_FELOLVASÁSA
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Azzal ijesztette meg a Nyugatot Ukrajna németországi nagykövete, hogy amennyiben nem veszik fel sürgősen országát a NATO-ba, úgy  atomfegyverkezésbe fog kezdeni, áll a pravda.com.ua hírében.

Ukrajna zsarolni próbálja a Nyugatot

Andrij Melnik a Deutschlandfunk rádió csütörtöki adásában tette azt a fenyegetőnek és zsarolásnak tűnő kijelentését, amelyben a NATO-ba való gyors tagfelvételen kívül korszerű fegyvereket követelt a Nyugattól Ukrajna számára.

Mindezt az ukrán határ térségében zajló orosz csapatmozgásokra hivatkozva mondta. Szerinte Ukrajnának nemcsak a Nyugat együttérzésére, hanem annak legmodernebb fegyvereire is szüksége van.

A diplomata elmondta, hogy az EU segítsége és az oroszok elleni szankciói nélkül Ukrajna aligha élte volna túl az utóbbi hét esztendőt. Ez azonban nem elég, ennél sokkal többre, komolyabb lépésekre van szükség.

Németországot említve megjegyezte, hogy az a világ negyedik legnagyobb fegyver exportőre, s mint ilyen nem jelenthet gondot számára a moralizálós politikáról való lemondás.

Ha Ukrajna már 2014-ben tagja lett volna a NATO-nak, akkor most nem kellene háborús viszonyok közepette vergődnie az országnak, nem csatolták volna el tőle a Krímet.

Tehát a saját és az EU biztonsága érdekében haladéktalanul fel kell venni Ukrajnát a NATO tagjai sorába. Ha ez nem történik meg, Ukrajna kénytelen lesz napirendre tűzni a nukleáris arzenál  kifejlesztését, hangoztatta az ukrán nagykövet.

Forrás …

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Oszd meg a cikket ismerőseiddel