Újabb Spanyolországban élő magyar lány mondta el, milyen lesz ha bevezetik nálunk is a teljes karantént

Szigetvari Orsolya a helyzetre való tekintettel csináld egy spanyolországi bejelentkezést, ahol őszintén beszélt arról, hogy mennyire súlyos a helyzet.

Orsolya elmondta, hogy rengeteg helyen olvasta és hallotta a magyar ismerőseitől, hogy Magyarországon sokan még mindig nem veszik elég komolyan a dolgokat, és ezt a vírus járványt.

Ezért döntött úgy, hogy őszintén beszél a spanyolországi helyzetről…

Március 13-án jelentették be a vészhelyzetet, majd már 15-én elindult a karantén, elkezdték bezárni a bárokat, a szórakozóhelyeket, éttermeket. Jelen állás szerint nem tudják, mennyi ideig lesz karantén, csak élelmiszerboltba, patikába, bankba, postára és orvoshoz lehet elmenni.

Dolgozni csak az mehet akinek nagyon muszáj, annak is csak munkáltatói igazolással. Nagyon sokan vannak rossz helyzetben, mert nem tudnak dolgozni. Pénzzel büntetik azokat, akik ok nélkül az utcán tartózkodnak.

Orsolya hozzátette: nem virológus, ennek ellenére látja, hogy mennyire gyorsan és könnyen terjed a vírus. Sokan nem is érzékelik hogy betegek, mégis fertőznek, másokon pedig súlyos tünetek jönnek ki.

Az idősekre a legveszélyesebb, mint ő is elmondja.

Vigyázzunk az embertársainkra, a rokonainkra, a szomszédainkra, és azokra, akiknek le van gyengülve az immunrendszere.

Ha ennyien megbetegszenek egyszerre, akkor sajnos eluralkodik a káosz, mert betelnek a kórháznak. Emiatt a teljes egészségügy összeomolhat.

Pár napja még ők maguk sem hitték, hogy karantént fognak bejelenteni .- jellemezte a helyzet szűrrealitását. Ott egyik pillanatról a másikra zártak be mindenkit, de még így is elterjedt a vírus. Ezért nagyon fontos, hogy figyeljünk oda egymásra.