Újabb német agyrém: gyerekek öltözködése alapján keresik a nácikat


Újabb botrány tört ki a német nagykoalíción belül, mivel a szocdemek családügyi minisztere egy olyan kiadványhoz adta a nevét, ami arról szól, hogyan tudják a tanárok meghatározni az adott gyermek szüleinek a politikai nézeteit az öltözködése alapján.  

Berlini iskolákban egy hivatalos kiadványban hívják fel a tanárok figyelmét arra, ha valamelyik diákjuk szülei nácik lennének. A majdnem 60 oldalas kiadvány célja az, hogy segítséget nyújtson abban, hogya tanárok kellő biztonsággal kiszúrhassák egy diák öltözködéséből, hogy a szülei nácik-e –írta a berliner-kurier.de.  

A diákok öltözködése alapján próbálják feltérképezni a szülők politikia nézetét Berlinben.FORRÁS: BERLINER KURIER

Ilyen ismertető jegy többek között lányoknál a szoknya és a fonott lófarok viselése, fiúknál a sportos öltözködés. A cikkből az is kiderült, hogy állítólag volt példa arra, hogy egy szélsőséges családot az öltözködés alapján sikerült leleplezni.

A kiadványhoz, amelyet az antifasiszta Amadeu Antonio kiadvány jelentetett meg, Franziska Giffey szociáldemokrata családügyi miniszter írt előszót.Mindez pedig újabb vitát okozott a nagykoalíción belül, mivel a CDU több politikusa teljesen abszurdnak nevezte a kiadványt, és szerintük vissza kellene azt vonni.A kiadványt a bevándorlásellenes Alternatíva Németország is teljesen elképesztőnek nevezte, és elképedve tapasztalják, hogy az állítólag világnézetileg semleges nagykoalíció egyk minisztere ilyen brosúrához adja a nevét.


Like it? Share with your friends!

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük