Újabb férfigyűlölő nő, aki aktusok után feljelenti alkalmi partnerét nemi erőszak miatt

Nagy erőkkel kezdett nyomozni a rendőrség, miután a fiatal lány jelentette: az egyetemi parkolóban megerőszakolták. Később már azt állította: az erőszak egy férfi lakásán történt. Végül bebizonyosodott: semmiféle erőszak nem volt, az egészet csak ő találta ki.

Hogy miért, nem tisztázott, az azonban bizonyos, hogy a 21 éves lányt 45 nap börtönbüntetésre ítélték, valamint további két év próbaidőt is kapott, mely során ha újra a rendőrök elé, újabb 220 nap elzárás várja – számolt be az ítéletről az USA Today.

Az ügy azzal kezdődött, hogy Mary Zolkowski februárban azt állította: a michigani Bay City egyetemi parkolójában egy színes bőrű ismeretlen megerőszakolta. Ki is hallgattak egy gyanúsítottat, akit korábban már elítéltek szexuális erőszakért – ő azonban mindent tagadott és a hazugságvizsgálaton is átment.

Zolkowski ellenben egy cseppet sem volt együttműködő, megvizsgálni sem hagyta magát – hamarosan pedig már a történetén is módosított, ráadásul nem is kicsit.

1566121_maryz.jpg

Mary végül csak másfél hónap börtönt kapott – de sokkal súlyosabb büntetést is kiszabhattak volna rá

Ezúttal azt állította: egy férfi lakásán erőszakolta meg egy ismerőse. A férfit ki is hallgatta azonnal a rendőrség, de ezzel sem jutottak közelebb az ügy végéhez. Ő ugyanis azt mondta, valóban lefeküdt a nővel – ám nem történt erőszak, hanem beleegyezéses szex volt.

Ráadásul mutatott is pár üzenetet a zsaruknak, amiben Zolkowski arról írt, hogy egy nagyáruház parkolójában megerőszakolták – azaz a nő nem először állt elő erőszak-sztorikkal.

Végül Mary Zolkowski bevallotta: hazudott a nemi erőszakról. Hamis vádjáért akár négy évet is kaphatott volna – így mondhatni, “olcsón” megúszta.

Igen ritka egyébként, hogy valaki hamisan jelentsen nemi erőszakot. Egyes felmérések szerint mindössze a hatóságokhoz beérkező esetek 2-10 százalékában fordul elő.

Sajnos máig jóval jellemzőbb, hogy azok az áldozatok, akik tényleg nemi erőszakot élnek át, nem mernek jelentkezni a rendőrségnél.