Újabb 14 holttestet találtak a kaliforniai tűzvész helyszínén – Videó a pokolról

Újabb 14 holttestet találtak a kaliforniai tűzvész helyszínén, és ezzel 23-ra nőtt a halálos áldozatok száma – közölte a kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatal.

A holttestekre szombaton bukkantak rá, három nappal az erdőtűz keletkezése után. Az áldozatok közül többen épületekben vagy gépkocsikban rekedve haltak meg.

A tűzvész csütörtökön kezdődött a Sacramentótól északkeletre lévő Plumas erdő peremén, és eddig több tízezer hektárnyi területet perzselt fel.

A 26 ezer lakosú Paradise kisváros szinte teljesen megsemmisült, 6700 épület – jórészt lakóház – vált a lángok martalékává.

Kétezer tűzoltó küzd a lángok ellen, egyelőre csekély sikerrel. Több mint 150 ezer embert kellett kitelepíteni.

Donald Trump amerikai elnök rendkívüli állapotot hirdetett Butte, Los Angeles és Ventura megyében, és utasítást adott arra, hogy szövetségi forrásokat bocsássanak rendelkezésre a katasztrófavédelemre és a károk felszámolására.

Az erdőtüzek tekintetében az idei év volt az egyik legsúlyosabb az Egyesült Államok legnépesebb államában, több tűzvész pusztított, de a mostani az AP hírügynökség szerint a harmadik legsúlyosabb Kalifornia történetében.