Új őrület: Ön szerint jó ötlet ajándékmentes szülinapot tartani a gyerekeknek?

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Van olyan szülő, aki támogatja, más alapból elutasítja, hogy ajándékok nélkül ünnepeljék a gyerekek születésnapját. Ön mit gondol a témáról?

Egyre nagyobb divat, hogy elmaradnak a korábban kötelezőnek vett ajándékok. A trend először az esküvőkön jelent meg, ahol a párok ma már egyre gyakrabban kérik a násznépet arra, hogy ahelyett, hogy vennének valamit, inkább adományozzanak egy általuk kiválasztott szervezetnek, alapítványnak. Erre biztatta anno a násznépet Harry herceg és Meghan Markle is.

Úgy tűnik azonban, hogy a trend manapság már a gyerekek születésnapjára is kiterjedt. A New York Post cikkében több amerikai anyuka számol be arról, mennyire jó ötletnek tartják az ajándékmentes partikat. “Így is van egy csomó cuccunk, a lányom pedig úgysem játszik túl sok játékkal” – magyarázta a kétéves Twyla édesanyja, Melanie Okadigwe a lapnak. Ők már átálltak az ajándékmentességre.

Nem zavarja őket, ha vendégeik üres kézzel érkeznek, mert a jelenlétük maga az ajándék, de ha jótékonykodnak valamelyik szervezetnek, annak még jobban örülnek. Ennek ellenére – mint magyarázza az anyuka – sokan képtelenek megszokni ezt a rendszert, és annak ellenére hoznak valamit, hogy kifejezetten az ellenkezője áll a meghívón – ami persze aztán tud kínos pillanatokat szülni.

Hasonlóról számolt be a háromgyermekes, New Jersey-ben élő anyuka, Dori Kavanagh is, aki Ruby lánya szülinapji összejövetelét tette ajándékmentessé. A vendégektől azt kérte: ajándék helyett egy adoptálást segítő alapítványt támogassanak, miután Ruby is örökbefogadott kislány.

“Azt gondoltuk, ez a világ legjobb ötlete, de az emberek teljesen kiakadtak ránk. Egyvalaki meg is vádolt azzal, hogy megfosztjuk Rubyt attól, ami járna neki a születésnapján. Nagyon drámai volt. Mindenkit megosztott a dolog. Azt hiszem, az emberek nem szeretik, ha megmondják nekik, mit csináljanak” – magyarázta.

Mások azonban úgy érzik, az ajándékok bontogatása, a szöszmötölés a csomagolópapírral, mindez az ünneplés része. A 36 éves Tobias például gyűlöl üres kézzel érkezni. A mai napig rosszul érzi magát, amiért egyszer nem vitt ajándékot egy négyéves gyerkőcnek – noha épp egy ajándékmentes zsúrra ment.

Forrás

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Oszd meg a cikket ismerőseiddel