Új korszak a gyógyításban: a mesterséges intelligencia már “ránézésre” is képes diagnosztizálni


Új korszakba léphet az egészségügy?

Óriási fejlesztést tett le az asztalra a kínai Tencent, akik a londoni Medopad segítségével elkészítettek egy olyan mesterséges intelligenciát, melynek mindössze 3 perc is elég ahhoz, hogy egy betegnél megállapítsa a Parkinson-kórt.

A rendszer működése bár meglepően egyszerű, rengeteg háttéradatot kellett bevinniük hozzá a fejlesztőknek ahhoz, hogy elegendő legyen csak látnia a betegek kézmozdulatait, ebből ugyanis nemcsak magát a betegséget, hanem annak súlyosságát is meglepő pontossággal képes felmérni.

A mesterséges intelligenciát egy londoni kórház adataival töltötték fel, amivel jóval gyorsabb és hatékonyabb lett, mint az eddig használt mérési módszerek, melyekhez elengedhetetlen volt szenzorokat elhelyezni a betegen.

Az MI azonban tízszer gyorsabban, mindössze a kamerás megfigyelés alapján képes eredményt hozni, ezáltal a betegnek nem is kell felkeresni az orvost, elegendő ha a kamera látja, és máris feltérképezhető az állapota.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük