Új idők, új szabadságharcosok – Szemezgetés a libsi világ őrületeiből

299903_ujidok.jpg

A modern idők szabadságharcosai már nem a „közös teherviselésért” és az „évenkinti országgyűlésért” szállnak síkra. Az Alapjogokért Központ szemléje a PC-hírek világából.

Az Alapjogokért Központ sajtószemléje

„Március 14., csütörtök van. Éppen 171 éve történt, hogy a Pilvax-kör elhatározta, akár életük árán is harcra kelnek a magyar szabadságért, másnap pedig kitört a forradalom. Persze a márciusi ifjak még egészen másfajta szabadságban gondolkodtak: 12 pontjuk közül egy sem foglalkozott a transzgender emberekkel és később sem merült fel, hogy az első felelős magyar kormányba valamilyen kvóta alapján kerüljenek be politikusok.

Hála a szent Haladásnak azonban, a modern idők szabadságharcosai már nem a „közös teherviselésért” és az „évenkinti országgyűlésért” szállnak síkra. Nem, ma már ezeknél sokkal fontosabb dolgok foglalkoztatják őket. Szégyen és gyalázat például, hogy az USA szövetségi szintű elnyomást valósít meg a drogliberalizáció üdvözítő eszméjének jegyében! Szerencsére New York állam fekete törvényhozói időben kapcsoltak: csak akkor hajlandóak megszavazni a marihuána kereskedelmét legalizáló tervezetet, ha abba arra vonatkozó garanciákat is beépítenek, hogy a legális kereskedők között kellő számú fekete, büntetett előéletű drogdíler legyen. Az mégsem lehet ugyanis, hogy elvesszen a hosszú évek során illegalitásban felhalmozott „best practice” – részletek a New York Times hiánypótló írásában.

A feketék elnyomása sajnos az angolszász világ másik végén is napi rutin: a Guardian és a Metro is beszámol az angliai munkahelyeken uralkodó fehér felsőbbrendűségről. És még mindig nincs vége: a feketék melletti kiállás azért is időszerű, mert nagyon úgy tűnik, hogy őket a munkahelyek és a drogipar mellett már a sörfogyasztók sem kímélik. Egy kaliforniai sörfőzde reklámja világított rá az elhallgatott jelenségre: a sörfogyasztók a színük miatt nem választanak fekete söröket!

A viccesnek szánt kampány persze hatalmas felháborodást váltott ki az „egészséges gondolkodású” többségből emberekből, ezért a főzde hamar defenzívába szorult. Állításuk szerint ők bizony fullra liberálisok, ezt bizonyítja a „Doroti csodálatos gyümölcsös szuper meleg söre” elnevezésű italuk, amit színes üvegben és napernyővel szolgálnak fel. A szivárványszínű képet azonban árnyalja kicsit, hogy a cég kínálatában megtalálható a „Népírtás” fantázianévre hallgató ital, de szintén ők forgalmazzák a „Crazy, stupid bitch-nek” keresztelt nedűt is. Mondjuk utóbbi meg fehér (világos) sör… Részletek a Vice tematikus aloldalán.

Régóta tudjuk mindemellett, hogy a fehérek (különösen a férfiak) mind gonoszak, ráadásul Földünk elpusztítására törnek. Nemrégiben számoltunk be róla, hogy a fehér csecsemők felelősek a környezetszennyezés túlnyomó részéért – most pedig, úgy tűnik, kiderült: szüleiknek köszönhetjük a többi mérgező anyagot. A USA Today rántja le a leplet a legújabb „fehér összeesküvésről”: nem elég, hogy szennyezik a levegőt, ráadásul a kisebbségeket kényszerítik a legrosszabb klímájú zónákba.

Ezek után csodálkozik még valaki, hogy Amerika szép lassan belefullad a rasszizmusba? Azért a férfiakon túl a fehér nők is igyekeznek kivenni a részüket a különböző kisebbségek elnyomásából: nemrégiben Alyssa Milano űzött gúnyt a haladás híveiből, amikor nem átallotta tudtul adni, hogy ő bizony olyan transznemű, színesbőrű, leszbikus, homoszexuális férfi, aki mozgáskorlátozott is. A jogos bosszú persze nem maradhatott el.

Újbeszélül tanuló olvasóink a héten megismerkedhetnek a „bifób” kifejezéssel, ráadásul a GayStar News írásából az is kiderül, hogy a homoszexuálisok a leginkább bifóbok. A szexuális kisebbségek között dúló harcot bemutató rovatunkban a héten transzgender nő harcol transzgender aktivista ellen. Előbbi szerint a születéskori nem megváltoztathatatlan, utóbbi ettől a kijelentéstől falnak megy.

Ki a győztes? Kiderül a Pluralist tudósításából. Moziajánlónkban a héten az első női szuperhős főszereplő: Marvel Kapitány. Szemlénkből az is kiderül, hogy bár a haladó filmkritikusok elájultak a feminista alkotástól, a nézők már korántsem voltak ilyen lelkesek. Vallási rovatunkból pedig megtudhatják, hogy végre Ausztriában is eltörlik a nagypénteki szabadnapot! Krisztus megfeszítésének napja ugyanis csak az ország katolikus többségének szent, ők viszont úgysem érdekelnek senkit.

Ezekről és sok más érdekes témáról is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó szemléjének aktuális számában. „Szabadság, elvtársak!”

A teljes szemle itt érhető el.