Új-Európa: Tanulj meg arabul imádkozni, ha életben akarsz maradni!

 

„Azt javaslom, tanuljon meg egy muszlim imát arabul, hogy elkerülje, hogy megkéseljék!”

Ezt Jean Messiha a franci Nemzeti Tömörülés tagja jelentette ki egy francia televíziós műsorban. Az egyiptomi születésű, kopt keresztény Messiha már több alkalommal beszélt arról, milyen veszélyt jelent az iszlám terjedése Franciaországban.

Messiha a CNEWS műsorában beszélt arról, hogy a közelmúltban Villejuif-ban egy késes támadó, aki egy embert megölt és két embert megsebesített, megkímélt egy muszlim férfit, miután az kérésére elmondott egy imát arabul.

A Nemzeti Tömörülés politikusa megemlítette, hogy a támadásról nem számolt be a mainstream média. Szerinte, amíg ezeket az eseteket nem hozzák nyilvánosságra, addig mindig lesznek támadások. Úgy látja, őszintén kellene beszélni Franciaország iszlamizációjáról. Ha pedig ebben nem történik változás, akkor jobb, ha mindenki megtanul arabul imádkozni. – tette hozzá.

Messhia 2018-ban egy interjúban a franciaországi muszlim bevándorlással kapcsolatban úgy fogalmazott: “háborúban állunk, hazánk invázió alatt áll, amivel harcolnunk kell”.

Nem véletlen, hogy Messhia őszinte társadalmi párbeszédet kért a kérdésben: Franciaországban jó ideje komoly problémát jelent a radikális iszlám terjedése. A január eleji villejuif-i merényletet követően Christophe Castaner belügyminiszter utasítására egy különleges jelentés készült a témával kapcsolatosan a Belbiztonságért Felelős Főigazgatóságon (DGSI).

Bár a dokumentumot a francia kormány titkosította, az mégis kiszivárgott a Les valeurs actuelles (VA) konzervatív hetilaphoz, akik később ismertették a jelentés legfontosabb részleteit. Kiderült, a DGSI számításai szerint jelenleg 150 olyan kerület, városrész található Franciaországban, amelyben a radikális iszlám átvette az irányítást és az uralmat.

A jelentésben nemcsak a párizsi külső kerületek, mint a migránsgettóként emlegetett Seine-Saint-Denis, hanem Lyon és Marseille, valamint az ország északi régiói is szerepelnek. A komoly demográfiai változás a választási eredményekben is megmutatkozott.

Forrás