Ugyan honnan tájékozódhatott a BBC tudósítója?


Történt egyszer a magyar miniszterelnök sajtótájékoztatóján, hogy az évtizedekig mérvadónak és hitelesnek tekintett BBC magyarországi képviselője feltett egy megelőlegezett ítélettel felérő kérdést.

„A túlóratörvénnyel kapcsolatban ön korábban úgy fogalmazott, hogy a puding próbája az evés. Miután öt vagy hat hete ismerjük a törvény szövegét, valamint tíz napja hatályos, több ember szamara világossá vált Magyarországon, hogy ez a puding bizony keserű…”

Abban igaza van a BBC tudósítójának, hogy többeknek bizony keserű ez a puding, csak azt felejtette el felvezetni, hogy ezek nem a munkások, hanem a gyűlöletkeltésben érdekelt ellenzéki pártok és csatlósaik, az utcai megmozdulásokat szervező NGO-k és a munkások jogaiért bizonyára tárgyalni képtelen néhány szakszervezet vezetői. Erről Nick Thorpe nyilván nem tájékozódott.

És erről szólt Orbán Viktor tömör válasza is:

„…több ember eddig csupán annyi tett, hogy látta a pudingot az étlapon. Kérem, kóstoljak meg, és utána formáljanak véleményt!”

Közben meg a puding tömeges kóstolása valóban elkezdődött. Még akkor is, ha Thorpe nyilván erről sem tudott – rossz helyről tájékozódna? –, arról, hogy a Tesco és a Spar dolgozóinak, illetve az őket képviselő szakszervezetnek ehetőnek tűnik a puding.

Az ott dolgozók pedig, ennek a rabszolga-felszabadító törvénynek és a felszabadításban segédkező valódi szakszervezeteknek köszönhetően, várhatóan fel is szabadulnak.

Talán mielőtt még a nagyságrenddel kevesebb, ízérzékelési zavarokkal küzdő, Thorpe által említett „több ember” 19-én hőzöngeni indul.

 


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük