Úgy gondoltuk, hogy Gyurcsányék már nem tudják hová fokozni a magyarellenességet, de tévedtünk

Eddig is láthattuk, hogy az ország 8 évi kiárusítása után a bukott kormányfő arra hajt, hogy Magyarország minden önrendelkezését elveszítse és az unió csatlósállama legyen (Európa Egyesült Államok téveszméje).

Most azonban emelte a tétet: a demokratikusnak nevezett koalíció összeállította ugyanis a Sargentini-jelentés nagy testvérét. Egy válogatott ellenzéki hazugsággyűjteményt hoztak létre, melynek semmi egyéb célja nincs, mint a Fidesz néppártból való kizárásának kieszközölése az EP-választások előtt.

Legalábbis ez derült ki Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció szóvivőjének szombat déli sajtótájékoztatójából. Bár Arató rettenetesen hiányolja Magyarországon a jogállamiság feltételeit, Czeglédy Csaba ügyében nem érzi a jogi visszásságát annak, hogy Gyurcsányék családi pártja gyakorlatilag folyamatosan obstruálja a hatóságok eljárását azzal, hogy mentelmi jog mögé bújtatja házi ügyvédjüket.

Velencei Bizottság jelentései, Sargentini-jelentés, Európai Bizottság jelentései. Ez csak ízelítő azokból a magyarellenes dokumentumokból, amelyek bekerültek a DK több száz oldalasra hizlalt gyűjteményébe, melyet a néppárti “vének tanácsának” kívánnak eljuttatni, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a Fideszt, a kormányt és az országot is rossz színben tüntessék fel az EP-választások előtt. Mint Arató szavaiból kiderül, Gyurcsányék szorgos munkával összeszedtek egy több, mint ötszáz oldalas dokumentumot, amelyben “független” jelentéseket listáznak, amelyek a magyar jogállamiságot és az emberi jogok érvényesülését tárgyalják.

A párt egyetlen kritériumot állított fel a különböző jelentések válogatásánál: minél terhelőbb legyen a tartalma a kormányra és/vagy az országra nézve.

A gyűjtemény pedig elkészült; a DK következő lépése annak eljuttatása a néppárt Fideszt vizsgáló bizottságának, a “vének tanácsának”. Bár a dokumentum alapvetően a Fidesz kizárását sietteti az EPP-ből, a “legeurópaibb párt”- ez lenne Gyurcsány DK-ja – sajtótájékoztatóján Arató azt is hangoztatta, hogy véleménye szerint nemcsak a kormánypárt, de úgy általában Magyarország sem méltó az uniós tagságra. Más lenne persze a helyzet egy Gyurcsány-kormánnyal, amely aztán bevezetné hazánkat a migrációalapú Európai Egyesült Államok (USE) Kánaánjába.

Gyurcsány elvtárs jelenti…

Gyurcsány és felesége tehát megtette, amit a külföldi tőke megkívánt: a jelentés elkészítésével felégettek minden hidat maguk mögött. A bukott kormányfő eddigi tevékenységére még talán rá lehetett fogni, hogy pusztán szörnyű politikus vagy egyszerűen alkalmatlan, a Gyurcsány-Dobrev-jelentés összeállításával azonban olyan történelmi léptékű bűnt követett el, amely szinte példátlan volt a múltban; talán csak az országot a kisantantnak kiszolgáltató (szintén úgynevezett szocialista) Károlyi Mihály követett el ilyesmit, 1918 októberében.

Fontos a jogállamiság, de…

A DK sajtótájékoztatóján többször elhangzott, hogy a jogállamiságért aggódnak. Ugyanakkor rendkívül szabadosan értelmezik, mit is jelent ez. Portálunk ennek kapcsán Czeglédy Csaba mentelmi jog mögé bújtatásáról kérdezte Arató Gergelyt, aki meg is osztotta véleményét velünk arról, mit gondol Gyurcsány szektája a jogállamiság és a bírói szabadság kérdéséről.

A szóvivő válaszából ugyanis kiderült: szerintük az a jogállamiságnak megfelelő eljárás, ha egy vád szerint emberek ezreit megkárosítót a képviselőknek és jelölteknek járó mentelmi jog mögé bújtatnak, és ezzel ellehetetlenítik egy vádlott számonkérését.

Egy tökéletesen jogállami megoldásról van tehát szó, hiszen a mentelmi jogot a képviselő-jelölteknek azért biztosítják a hatályos magyar törvények, hogy nyugodtan kampányolhassanak és ne lehessen őket politikai eljárásokkal elhallgattatni – fejtegette Arató. Szerinte ugyanis a Czeglédy Csaba ellen folyó eljárás tisztán politikai jellegű. A valóság azonban az, hogy a Gyurcsány-Dobrev család házi ügyvédje közéleti tevékenységétől teljesen független területen zsákmányolt ki több ezer diákot és nyugdíjast – a vád szerint. Erre pedig a mentelmi jog nem vonatkozik. A hatályos szabályozás egészen pontosan így szól:

A képviselő bíróság vagy hatóság előtt – képviselői megbízatásának ideje alatt és azt követően – nem vonható felelősségre leadott szavazata, továbbá a képviselői megbízatásának gyakorlása során a képviselői megbízatásával összefüggésben általa közölt tény vagy vélemény miatt.

A mentelmi jogról szóló szabályozásban tehát szó sincs arról, hogy a vád szerint diákok megkárosítását is simán megúszhatja valaki. Arató szerint egyébként a költségvetési csalás számonkérése Czeglédyn politikai indíttatású cselekmény, azt azonban többszöri kérdés után sem tudta kielégítően megmagyarázni, hogy mindezt milyen jogi-logikai útvesztő végéhez érve ötlötte ki.

Amikor már Gyurcsányéknak kínos az MSZP

Portálunk arról is megkérdezte az emberi jogokért nagyon aggódó Aratót, hogy mi a véleménye a Fidesz-szavazókat dehumanizáló közbeszédről, azaz Bangóné híres patkányozásáról. A szóvivő bár nem ítélte el a szocialista rágcsáló-szakértőt, de hozzátette: nem támogatják a közbeszéd ilyen szintű lezüllesztését. Arató azért jó opportunistaként reméli, hogy ezzel elszívhat törpepártja legalább annyi szavazót az MSZP-től, hogy Gyurcsánynét kiküldhessék Brüsszelbe, így hozzátette: a szavazók majd eldöntik, hogy asszisztálnak-e ehhez.