Tutanhamon amulettje földönkívüli eredetű: egy kutatás erősítette meg a megdöbbentő sejtést!

Földönkívüli tőr és amulett Egyiptom egyik legnagyobb uralkodójának birtokában?

Korábban már bebizonyosodott az, hogy Tutanhamonnak az egyik fegyvere, egész pontosan egy tőrje idegen eredetű.

Az anyag ugyanis amiből készült, az a Földön kívül keletkezett valahol a kozmoszban.

Ez pedig rengeteg különféle összeesküvés elméletnek engedett teret, és még a pleoasztronautika képviselői is felhördültek, mondván, hogy ősi idegenek ajándéka lehetett maga a tőr.

A friss kutatások pedig nemrégiben azt is bebizonyították, hogy a fáraó amulettje is idegen eredetű.

Visszatérve a földönkívüli tőrre:

Az uralkodó sírjába helyezett fegyvert röntgenfluoreszcens spektrometriával vizsgálták olasz és egyiptomi kutatók, ez alapján állapították meg, hogy a tőr vasanyaga meteoritból származik.

A jelenleg a kairói Egyiptomi Múzeumban kiállított tőrt 1925-ben írta le Howard Carter amatőr régész, aki arról vált nevezetessé, hogy felfedezte Tutanhamon sírját.

A fáraó fegyverének pengéje rozsdamentes, homogén fémből, gazdagon díszített markolata pedig aranyból készült. Hüvelye szintén arany és ugyancsak pazar küllemű: egyik oldalát liliomok, a másikat tollak ékesítik, végén pedig egy sakálfej található.

Tutanhamon fáraó amulettje is átesett egy nemrég történt vizsgálaton, ahol hasonlóan érdekes eredmények jöttek ki.

Nemrég egy átfogó mérés és kémiai vizsgálat során mintát vettek a líbiai sivatagban található üvegszemcsékből, hogy kiderítsék, milyen eredetűek.

Egyesek szerint ugyanis nem kizárt, hogy egy részük szintén földönkívüli, azaz egy aszteroidából származik, mely becsapódott a Földbe, majd az ütközés hatására a homok üveggé alakult extrém magas hőfokon.

A becsapódás 29 millió évvel ezelőtt történhetett.

Tutanhamon szkarabeusz amulettjének középső része egy ilyenből lett kifaragva.

Egy másik lehetséges – ámde bizarr – elmélet szerint a szkarabeuszt valójában a kőolvasztás technológiájával “faragták ki”, vagy alkották meg.

Ez egy olyan ősi technológia, melynek az egyiptomiak a birtokában lehettek a múltban.

Akárhogy is, a mostani vizsgálatok arra mutatnak rá, hogy Egyiptom és annak népe egyértelműen sokkal magasabban fejlett volt, mint azt a történészek és régészek korábban gondolták.

Ez pedig felveti annak a kérdését, hogy milyen technológiákkal és tudással lehettek még tisztában, amikről még csak sejtéseink sincsenek…?