Tüntetés a szólásszabadságért Németországban! A migránsellenes posztolók súlyosabb következményekkel számolhatnak, mint a bűnözők!

A vártnál jóval többen, harminc ezren tiltakoztak München belvárosában az ellen, hogy Németországban egy új törvény révén a rendőrség olyan hatalmat kap, amire nem volt példa a II. világháború óta.

Felhatalmazzák, hogy magánleveleket bontson fel, házkutatást tartson, telefonbeszélgetéseket hallgasson le, sőt egy hónapra „megelőzés” céljából őrizetbe vegyen állampolgárokat, ha a rendőrség „azonnali veszélyt” észlel.

Az ellenzők szerint a törvény túlzottan tágan értelmezhető, és ezzel a rendőrség visszaélhet, azaz olyan esetekben is alkalmazhatja, amikor erre nincs indoka, számol be a tüntetésről a Russia Today orosz tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

brit Daily Mail nevű napilap  is felháborodottan ír erről. A benyújtott törvényjavaslat értelmében, akár fél év börtönre is ítélhetnek embereket, akik a közösségi médiában olyan posztokat osztanak meg, amelyek a hatóságok szerint gyűlöletet keltenek, így rasszisták vagy meleg ellenesek.

A cikk hangsúlyozza, a brit Munkáspártot naponta vádolják antiszemitizmussal, míg késsel másokra támadó migránsokat rutinszerűen enged szabadon a bíróság.