Trump újraválasztásától rettegnek a bevándorláspárti amerikaiak

Annyira sikeres Donald Trump elnök migrációt korlátozó és gazdaságot élénkítő politikája, hogy már az amerikai és nemzetközi balliberális sajtó is elkezdte kongatni a vészharangot amiatt, hogy Trump újrázhat.

Az Egyesült Államokban egyre jobban áll a közvélemény-kutatásokban Donald Trump elnök. Olyannyira jól, hogy egyre több jel szerint Trump elnök komolyan esélyes a következő amerikai elnökválasztás megnyerésére is. Már a bevándorláspárti amerikai balliberális média is elkezdte a Trump újraválasztásáról szóló közvélemény-kutatási hírek közlését, ami nyilvánvalóan egy olyan korai vészharangkongatás, ami azt a célt szolgálja, hogy a balos szavazótábort még időben sikerüljön mobilizálni a jelenlegi jobboldali amerikai elnök ellen.

Ezt a narratívát az amerikai ballib sajtótól már a magyar bevándorláspárti médiumok is átvették. Az Index például arról ír, hogy Trump elnök megítélésével összefüggésben kezd megváltozni az amerikai közhangulat. Így például a CNN szerdán publikált, 1001 fő megkérdezésén alapuló reprezentatív közvélemény-kutatása alapján a választók 54 százaléka már azt valószínűsíti, hogy Donald Trumpot újra fogják választani.

150w, 300w, 768w, 635w, 585w” alt=”” width=”1024″ height=”645″ />

A Donald Trump újraválasztása mellett szóló legfőbb érvként az amerikai közvélemény-kutatások és a sajtóvélemények is azt említik, hogy Trump következetesen kitartott a két legfőbb – a migráció korlátozásáról és a gazdaság fellendítéséről szóló – ígéretének teljesítése mellett, ami a szavazók körében elismerést vívott ki.

Donald Trump kormányzása a számokban is látványosan érzékelhető növekedési pályára állította az USA gazdaságát. Az amerikai GDP növekedése az első negyedévben meghaladta a 3 százalékot, az átlagbér 9. hónapja tartja – az előző évihez képest mért – 3 százalék feletti növekedési ütemét, a munkanélküliségi ráta 50 éve nem látott alacsony szintre, 3,6 százalékra süllyedt, miközben az infláció csak 2 százalék körül alakul.

A Trump újraválasztási esélyeinek a növekedéséről szóló mostani hírekből természetesen nem lehet még megbízható becsléseket készíteni, hiszen több mint egy év múlva tartják majd meg az elnökválasztást az USA-ban. A közvélemény-kutatási eredmények pedig az Egyesült Államokban sem teljes mértékben megbízhatóak, hiszen például 2016-ban Donald Trump úgy nyerte meg az elnökválasztást, hogy az előzetes felmérések mind Hillary Clinton győzelmét jósolták.