Trump név szerint tudja, hogy kik álltak a szeptember 11-i támadások mögött, de nem árulja el …

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Donald Trump amerikai elnök rejtélyes kijelentést tett, miszerint tudja, ki a felelős a 9/11-es támadásokért, de nem akart neveket mondani.

Az elnök hétvégén az ABC riporterének, George Stephanopoulosnak adott interjút a Fehér Ház Rózsakertjében, amikor kitért a 2003-as iraki beavatkozásra és a hírhedt terrorista támadásokra, amelyeket 2001-ben hajtottak végre New Yorkban és Washingtonban, melyek során 3000 ember vesztette életét.

Egyébként nem Irak csapott le a Világkereskedelmi Központra,” – mondta az elnök.

Nem Irak volt. Más emberek voltak. És azt hiszem tudom, hogy kik voltak ezek az emberek.

És talán ön is tudja,” – tette hozzá, miközben Stephanopoulosra nézett.

Nem világos, hogy kikről beszélt Trump, de a szaúdi születésű Oszama bin Ladent és az Al-Kaida terrorista hálózatát tekintik széles körben a támadások mögött álló bűnösöknek, bár bin Laden maga többször is tagadta érintettségét a 2011-ben bekövetkezett halála előtt.

A Bush adminisztráció 9/11-et használta fel ürügyként a 2003. márciusi iraki invázió megindítására azt állítva, hogy az ország olyan tömegpusztító fegyverekkel rendelkezik, amelyek a terroristák kezébe kerülhetnek.

Trump elnök bírálta az amerikai részvételt a Közel-Keleten, amelyet “hazánk történelme legrosszabb döntésének” nevezett, amely több billió amerikai dollárba került.

2001. szeptember 11-én a hivatalos magyarázat szerint gépeltérítők foglaltak el több kereskedelmi utasszállító repülőgépet és vezették neki New Yorkban a Világkereskedelmi Központ ikertornyainak és a Pentagon épületének. A negyedik repülőgép, amelyről azt állították, hogy a Fehér Ház vagy a Capitolium volt a célpontja, egy mezőn zuhant le Pennsylvániában. (1)




NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel