Trump nekiment a közösségi oldalaknak az önkényes cenzúrázásuk miatt

Így reagált Donald Trump arra, hogy a Facebook véglegesen törölte két, milliós táborral rendelkező jobboldali véleményvezér közösségi oldalát.

Ahogyan arról pénteken, a szólásszabadság napján beszámoltunk, a Facebook a jeles napot úgy ünnepelte, hogy nemes egyszerűséggel törölte két jobboldali véleményvezér közösségi profilját. A Zuckerberg-birodalom Milo Yiannopoulos és Alex Jones oldalait távolította el, azonban nemcsak a Facebookról, hanem a tulajdonában lévő Instagramról is. Alex Jones internetes portálján „tisztogatásnak” minősítette a kitiltást.

Az ügyben végül megszólalt Donald Trump is, aki Twitter-oldalán mondta el véleményét. Az amerikai elnök élesen bírálta a Facebookot és társait, akik nem riadnak meg attól, ha el kell hallgattatni egy bevándorlásellenes, jobboldali posztokat közlő személyt.

Fotó: AFP

Ez itt az Egyesült Államok, itt véleményszabadság van! Árgus szemmel figyeljük a lépéseiteket!„

– üzente Trump a közösségi oldalaknak, melyek nem először kerülnek hasonló botrányba.

Egyre rosszabb a konzervatívok helyzette a közösségi médiában”

– írta később Trump, aki megdöbbenésének adott hangot, hiszen a Twitter törölte a többszörösen kitüntetett James Woods oldalát, a Facebook pedig Paul Joseph Watson profilját lehetetlenítette el. Előbbinek a Twitteren kétmillió követője volt.