Transzneműség után itt a transzkorúság


Egy holland férfi kitalálta, hogy ha a transzneműek megválaszthatják a nemüket, akkor ő pedig az életkorát akarja egyénileg megválasztani. Elérkeztünk az újbaloldali valóságtagadás legújabb epizódjához.

Egy 69 éves holland nyugdíjas, bizonyos Emile Ratelband kitalálta, hogy ő 49 évesnek érzi magát, és ezt most jogi úton is megpróbálja keresztülvinni a társadalmon.

Érvelése szerint: ha a transzneműek megválaszthatják nemüket, akkor ő is megválaszthatja az életkorát. S mivel ő húsz évvel fiatalabbnak érzi magát, ezért azt szeretné, ha hivatalosan is 49 éves lenne. Az önkormányzat nem volt hajlandó eleget tenni kérésének, és nem adtak neki új személyi igazolványt. Be is perelte az önkormányzatot a férfi.

Az 1949. március 11-én született médiaceleb a következőt mondta ügyéről:

69 évesen korlátozva vagyok. De ha 49 éves lennék, vehetnék új házat, új kocsit. Többet dolgozhatnék. 69 évesen Tinderen nem kapok senkitől se választ. De ha fiatalabb lennék, akkor ezzel a kinézetemmel sokkal jobb pozícióba lennék.”

A férfi szerint diszkriminálva van a kora miatt, nem veszik fel sehova se dolgozni. Úgy véli, kezdeményezésével a holland állam is jól jár, mivel addig sem kell neki nyugdíjat fizetni.

A bíróság szerint azonban praktikus okok miatt nem lehet a transzkorúságot engedélyezni.

Azért mindenesetre készüljünk fel: a transzneműség után könnyen elképzelhető, hogy ez lesz az újbaloldal új ügye, amelyet a kultúrharc zászlajára tűznek. Elvégre 2018 van, nekik már nem okoz gondot a valóság bármely szegmensének tagadása.

 


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük