Transzgender Mikulásért küzdenek a progresszívek

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Remek lehetőség szerintük, hogy a gyerekek megismerkedhessenek a nem-bináris és transz-identitásokkal. Hosszú cikket szentelt a BBC annak a kérdésnek, vajon nem érkezett-e el az idő, hogy gendersemleges Mikulásokat köszönthessünk.

Az írásban Gina Battye, „LMBT+ identitás coach” szavait idézik, aki szerint egyre több ember kérdőjelezi meg gyermekkori beidegződéseit, ugyanis az embereknek több mint 17%-a szeretne már gendersemleges Mikulást.

Battye szerint egy nem férfi Télapó remek lehetőség lenne, hogy a gyerekek a nem-bináris-és transz-identitásokkal megismerkedhessenek.

„Tudassuk velük, hogy mindenki lehet Mikulás. Az unokaöcsémnek és az unokahúgomnak így magyaráztam: amikor láttuk a Mikulást egy üzletben, azt mondtam nekik, hogy a Mikulás nem lehet ott mindenhol, nem beszélhet minden kisgyerekkel – ezért néhány Mikulás férfi, néhány nő, néhány transz és néhányról nem tudjuk. De ők mind a Mikulás hírvivői” – számol be róla a coach.

(Fotó: Getty Images/BBC)

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel