Tragikusan közel a vég: akár már 2050-re kihalhat az emberiség 

Egy új elemzés szerint, ha minden a legrosszabban alakul a klímaváltozás kapcsán, 2050-re kihalhatunk.
(kép: 123rf)Az ausztrál szakemberek által készített kutatás a klímaváltozást az emberi civilizáció létezését veszélyeztető folyamatként definiálja, ami a következő harminc évben akár drámai eseményekhez is vezethet.

A Tanulmány szerint az emberiség most olyan problémákkal néz szembe, amikkel eddig soha a történelme során, és ha ezekre a kihívásokra rossz válaszokat adunk, akkor az évszázad közepére akár tragédiát is előidézhetünk, aminek hatásai visszafordíthatatlanok, és az emberi civilizáció végét jelenthetik.

Az elemzés a legfontosabb feladatnak az ipar káros anyag kibocsájtásának radikális csökkentését tartja, az előrejelzések alapján ugyanis ha a globális felmelegedés ilyen ütemben halad, hamarosan búcsút mondhatunk olyan fontos ökoszisztémáknak, mint a amazóniai esőerdők, a korallzátonyok, vagy éppen a sarkvidéki élővilág.

Természetesen az emberek élőhelye sem maradna változatlan, az elkövetkező évtizedekben ivóvíz és élelmiszerhiányra kell számítani, és sok millió ember kényszerülne elhagyni lakóhelyét, ami rengeteg társadalmi és politikai konfliktushoz vezetne, még a legstabilabb országokban is.

Az előrejelzések alapján a globális felmelegedés hatására 3 fokot is emelkedhet a bolygó hőmérséklete, de már 2 fokos emelkedés esetén is úgy számolnak a szerzők, hogy legalább egy milliárd ember kényszerülne elhagyni otthonát, és egész szubtrópusi területek válnának lakhatatlanná.

Ha az emberiség nem lép fel határozottan, 2050-re éhezés és káosz várhat ránk, és az emberi civilizáció teljes pusztulása sem elképzelhetetlen.

Originally posted 2019-06-05 11:03:06. Republished by Blog Post Promoter