Torontói muszlim migráns: Kanada egy fehér felsőbbrendűségi, rasszista project, nem tartom magam kanadainak 

Az al-Kuds-ért [Jeruzsálem arab neve] való éves sétát Kanadában 2019. május 31-én, Torontóban tartották. A Teheránban született Nasim Asgari azt mondta egy interjúban, hogy nem tartja magát kanadainak, mert Kanada egy „fehér felsőbbrendűségi, gyarmatosító, rasszista projekt”, hasonlóan Izraelhez.

Asgari költőként és művészként írja le magát, és jelenleg emberi jogok és igazságosság tanulmányokat folytat a York-i Egyetemen. Hussein Mujtahdi, az Iszlám Szeminárium hallgatója az iráni Qomban elmondta, hogy egyre több ország csatlakozik majd a palesztinokkal való szolidaritáshoz, és hogy Izrael 25 éven belül „egészen biztosan” elpusztul, mert „az igazságtalanság és az összes elnyomó sorsa meg van pecsételve”.

Az interjúkat a YouTube-ra töltötték fel. A tüntetésen részt vett Zafar Bangash kanadai imám is, aki rövid beszédeket adott, és aki rendszeresen vesz részt hasonló eseményeken.


A videó leirata:

Nasim Asgari: Kanada egy fehér felsőbbrendűségi, gyarmati, rasszista projekt, olyan, mint Izrael – mint Izrael állam. Nem is tartom magam kanadainak, mivel ez egy őshonos föld, melyet elfoglaltak. Tehát az itt tartózkodó emberek, legyenek akár telepesek… Először tanulnunk kell arról, hogy mi történt ezen a földön, és hogy mi történik folyamatosan, annak érdekében, hogy megértsük, hogy a kormányunk – vagy inkább „ez a kormány” – mit is tesz külföldön, vagy a tengerentúlon.

[…]

Hussein Mujtahdi: Ez egy olyan ellenállás, amit továbbra is látni fogunk, és ennek eredményeképpen a palesztinokkal együtt fognak felemelkedni a szomszédos országok és azok az országok, akik a világ minden táján szolidaritásból harcolnak a palesztinok oldalán. 20-25 éven belül látni fogjuk az illegális cionista állam hanyatlását és végső megsemmisülését. Ez biztos. Ez nem összeesküvés-elmélet. A cionista rezsim nem folytathatja ezt az utat, mivel az igazságtalanság és az összes elnyomó pusztulásra van ítélve.