Toroczkai a Polbeatben: Dugovicsként ugrottunk a mélybe, de magunkkal rántottuk a Jobbik árulóit


Nem olyan könnyű átengedni Vona Gábornak és Simicska Lajosnak azt a politikai közösséget, a Jobbikot, amiért mi nemzeti radikálisok az életünket adtuk, vissza akartuk fordítani a folyamatot, vissza akartuk téríteni az eredeti útjára a Jobbikot, de nem sikerült, ezért alapítottunk új mozgalmat, új pártot – jelentette ki a PestiSrácok Polbeat című élő műsorában Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a Mi Hazánk mozgalom alapítója.

Huth Gergely és Szarvas Szilveszter kérdésére elárulta, nem asszisztált a fordulathoz, alelnökként bizonyos dolgokat meg tudott akadályozni és azért maradt a pártban, hogy visszaszerezze azt a nemzeti radikálisoknak. 

“Alelnökként meg tudtam akadályozni, hogy Szabó Gábor pártigazgató a választások után a Jobbik pénzéből megsegítse az Együttet, azt a pártot és azt a Juhász Pétert, aki nekünk ellenségünk volt.

Azért nem mondtam le az alelnöki pozíciómról, mert Vona Gábor kifejezetten azt szerette volna, hogy lemondjak. Ha másokkal együtt már korábban távozunk a pártból, akkor az utolsó reményét is elveszítette volna az a nemzeti mozgalom, ami nem Vona Gáboré.

Két évig az motivált, hogy Vona bukása után legyen valaki, aki vissza tudja terelni az eredeti útra a pártot. Egyszerűbb lett volna, mint a nulláról felépíteni egy új pártot” – mondta Toroczkai László.

Hangsúlyozta, a mélybe, a szakadékba ugrottak, mint Dugovics Titusz, de legalább magukkal rántották a Jobbik árulóit is. Szerinte Vona Gábor és Radnai László, a párt kommunikációs stratégája is áruló, előbbi “a szememben nemzetárulást követett el azzal, hogy a Jobbik lehetséges koalíciós partnerének az LMP-t és a külföldről finanszírozott Momentumot nevezte meg a kampányban”. Toroczkai véleménye szerint Vona Gábor vissza fog térni, legkésőbb két év múlva, addig bizalmasa, Sneider Tamás irányít elnökként.

A Polbeatben az is szóba került, hogy Toroczkai László Gyurcsány Ferenccel és más balliberális politikusokkal együtt részt vett a választási bukás utáni ellenzéki tüntetésen. “Gyurcsánytól és néhány ott lévő politikustól felfordult a gyomrom, de azért mentem ki a tüntetésre, mert akkor a Jobbik elnökjelöltje voltam, a tisztújítás előtt álltunk, a demonstráción pedig 8-10 ezer jobbikos volt kint. Ha nem mentem volna el a tüntetésre, nem lett volna esélyem az elnökválasztáson, amelynek az volt a tétje, hogy vissza tudjuk-e szerezni a Jobbikot” – fogalmazott Toroczkai László.

Nézze meg a teljes beszélgetést!


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük