Tömeggyártás előtt áll az öngyógyító-anyag!

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Ez tényleg forradalmasít mindent. Képes meggyógyítani önmagát.- VIDEÓ

Az emberiségnek már régóta vágyálma egy olyan anyag, ami nemcsak ellenáll a különféle sérüléseknek, de képes meggyógyítani magát.

Ezzel számtalan terméket lehetne úgy létrehozni, hogy az gyakorlatilag időtálló legyen, és meg lehetne bizonyos szerkezetek, tárgyak élettartamát növelni jelentős mértékben.

Már több hasonló anyagot létrehoztak hasonló módon, de az igazi áttörést csak az elmúlt 2-3 évben tudták elérni egy olyan műanyag kompozit megalkotásával, mely képes a sérüléseit regenerálni.

A szupramolekuláris poliuretán egy valóságos csoda, mely a jövőben ezerféle felhasználású anyag lesz.

Az eddigi, hasonló képességű anyagokhoz képest ez a vegyület annyiban hoz újat, hogy az emberi szervezetre teljesen ártalmatlan, illetve testhőmérsékleten (kb. 37 fok) is működik.

Ha a szupramolekuláris poliuretán névre hallgató anyag felületét megkarcolják, azon sérülést okoznak, annak halmazállapota folyékonnyá válik, így a keletkezett rést azonnal feltölti önmagával.

Az öngyógyító folyamat elindulása után a poliuretán molekulái újrarendeződnek, és pár óra leforgása alatt visszaáll az eredeti, szilárd állapotába.

A szakemberek arra számítanak, hogy elsősorban az egészségügy tud majd profitálni a felfedezésből.

Képzeljünk el például egy olyan sebkötöző anyagot, ami stabilan tartja a helyét, de amint cserélni kell, azt minden erőlködés, a beteg bőrének felsértése nélkül megtehetjük. Ha pedig vissza kell állítani a korábbi állapotot, akkor azt az anyag önmaga megteszi.

Ezerféle más dologra is fel lehetne használni, például elnyűhetetlen mobilok és kijelzők megalkotására, vagy olyan tárgyakat lehetne létrehozni, amik nem kopnak el többé…

 

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel