Tökéletes videó bizonyítok gyárt rólad a mesterséges intelligencia, rövidesen bármit rád bizonyíthatnak

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Kutatóknak mesterséges intelligencia segítségével sikerült elérniük, hogy egy komplett mozdulatsort lemásoljon a rendszer, majd egy videót hozzon létre főszerepben egy olyan személlyel, aki valójában sosem végezte el az adott mozgást.

A kaliforniai Berkeley Egyetem kutatói a mesterséges intelligencia segítségével képesek voltak lemásolni egy ember tánclépéseit, majd “rámásolni” azt a célszemély testére.

Első lépésként a táncos mozdulatait egy pálcikafigurának adta át a rendszer – ehhez nagyjából 20 percnyi, nagyjából 120 fps sebességgel rögzített videóra van szükség. A neurális hálózat ezután készíti el a végső videót.

A rendszer még nem tökéletes. A mesterséges intelligencia például nem végez túl jó munkát, ha bő ruhát viselünk, ezért testhez tapadó szűk ruhát kell viselnie a táncosnak.

Emellett a bőr felülete néha hullámzik, és a kéz sem mindig úgy áll, ahogy annak állnia kell. Ráadásul a viszonylag rövid idő alatt lezajló komplex mozgásokat sem tudja mindig lekövetni a mesterséges intelligencia.

Persze mindez nem is azért érdekes, mert így azt is meg lehet táncoltatni, akinek ehhez semmi érzéke sem lenne – sokkal inkább azért, amit egy ilyen megoldás a jövőben jelenthet.

https://youtube.com/watch?v=PCBTZh41Ris%22%3Ehttps%3A

Ha rossz kezekbe kerül, akár bizonyíték hamisítására is használhatják – például, hogy olyan személyt szerkesztenek rá egy felvételre, aki a bűncselekmény idején ott sem volt, vagy legalábbis nagyon nem azt a mozdulatsort végezte el, amelyet a videó mutat.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel