Titokban Afrikába csempészik Venezuela aranykészletét: Wall Steet bankárösszeesküvés, fedezet nélküli fiókok, offshore számlák… 

Mi áll pontosan a Venezuelában kirobbant válság mögött? Ha tudnánk, hogy kik mozgatták a szálakat… Meglehet a nagy venezuelai összeesküvés megfejtése?

A hivatalos jelentések szerint az USA elnöke tavaly novemberben olyan szankciókat jelentett be Venezuela ellen, amelyek éppen az ország aranykészletének eladását kívánja megakadályozni.

Valójában azonban nem mindent mondtak el a médián keresztül az embereknek.

A nyugati média jelentős része ugyanis az USA kezében van, és sokan úgy sejtik – nem is alaptalanul – hogy Trump lépése azért volt, mert Venezuela olajkészletére fáj Amerika foga.

Venezuela a kulcs Dél-Ameirka teljes kiszipolyozására, ahol Amerika már egy ideje bábállamokat működtet, melyek egyfajta előretolt helyőrségei a főleg a Wall Streetről irányító bankárelit számára.

Amerika csöndes háborúi mindig győzelemmel zárulnak, mert a pálya mindig feléjük lejt. Egy ilyen igazságtalan háborúban, melyet békeidőben vívnak, egyszerűen nem lehet győzelmi esélye a másik félnek.

“Vigyázó szemeiket” most Dél-Amerika egyik legnagyobb olajkészletével rendelkező országára vetették.

Minden adott, hogy az Amerikát is dróton rángató bankárkaszt rátegye a piszkos kezét az erőforrásokra.

Most azonban Venezuela elkezdte kimenekíti az aranykészletét, méghozzá titokban.

Úgy tudni ugyanis, hogy a The Wall Street Journal venezuelai ellenzéki képviselőktől származó információi szerint – több tucat tonnányi aranyat vittek ki a caracasi központi bankból, majd titokban az országból is.

A lap szerint a dél-amerikai ország aranykészletéből 7,4 tonna már Afrikába került, ám nem tudni, hogy melyik országokba. A cél az amerikai szankciók kijátszása. A cikk szerint az aranyszállítmány jó része egy ugandai aranyöntödébe került, bár nem biztos, hogy fel is dolgozták.

Nyilvánvaló, hogy itt egy titkos hatalmi játszma folyik a vörös függöny mögött.

Az USA sorra kíván egyes országokat leuralni, ahogyan azt a múltban is tette, lásd Afganisztán, Szíria, Irak, Líbia…

Csakhogy ennek a halálos politikai és gazdasági “táncnak” előbb vagy utóbb, de a jelenlegi világrendszer megbomlása, és egy közelgő válság lesz az eredménye…