Timbuktu ősi csillagászai és lassan feledésbe merülő tudásuk… ősi idegenek bizonyítéka?

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

400 évvel ezelőtt Timbuktu volt a világ tudományos központja. Nem véletlenül…

Dokumentumfilm rántja le a leplet a csillagászati tudásuk eredetéről!

Négyszáz évvel ezelőtt Timbuktu volt a világ tudományos központja, és annak ellenére, hogy a XVII. századra ezen pozícióját elvesztette, a csodával határos módon több száz dokumentum maradt fenn, igaz sérülten, rossz állapotban.

Dr Thebe Medupe asztrofizikus vezetésével egy csoport fiatal tudós az ókori timbuktui kéziratok első feltárásába kezd.

Mivel a régi iratok ki vannak téve az idő pusztításának, a csapat a múló idővel küzd, hogy feltárja ennek a hihetetlen könyvtárnak a titkait, még mielőtt ez az érték örökre elvész a Szahara homoksivatagában.

A paleoasztronautika egy alternatív elmélet, melynek fő állítása, hogy az emberiséget a régmúltban egy vagy több földönkívüli faj meglátogatta, majd befolyásolta a történelem alakulását.

Az ókori építészet remekművei, a különféle vallások szentírásában található istenszerű lények, illetve félreértelmezettnek vélt tárgyi bizonyítékok sora utal erre az idegen befolyásoltságra.

Az elmélet talán legismertebb szószólója a svájci származású Erich von Däniken, akinek az 1968-as A jövő emlékei c. műve világsiker lett, a paleoasztronautika ekkor került be a nyugati köztudatba.

Igaz, nem Däniken volt az első, aki ezzel az elképzeléssel előállt. H. P. Lovecraft író fantasy könyvei évtizedekkel a „komoly” paleoasztronautika felbukkanása előtt hasonló témákat dolgoznak fel.

A tudóstársadalom döntő többsége nem fogadja el a paleoasztronautika magyarázatait.

Az irányzatot ért kritikák egyike, hogy egy-egy rejtély megválaszolásakor felesleges földöntúli magyarázatokhoz fordulni, ha hétköznapibb, valószínűbb magyarázatok is létezhetnek.

De vajon mi a teljes igazság?

 

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel