Terror cselekmény történt Lyonban: Szöges bombával robbantottak a belvárosban a járókelők között, több súlyos sérült is van

Terrorcselekmény történt tegnap Lyonban, egy sétálóutcában.

A feltételezések szerint csomagba rejtett pokolgép robbant a franciaországi Lyon belvárosában, a Victor Hugo és a Sala utca kereszteződésében.

Az AFP hírügynökség rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a pokolgépbe szögeket vagy szegecseket rejtettek, az azt tartalmazó csomagot pedig egy pékség előtt helyezték el.

A rendőrség tájékoztatása szerint 9 súlyos és 5 könnyű sérült van, köztük egy 8 éves kislány.

A kamerák felvették, hogy az elkövető kerékpáron érkezett. Letette a csomagot egy pékség elé, ami a bombát tartalmazta. Elhagyta a helyszínt, a bomba két perc után felrobbant.

A repeszek nagyon messzire repültek szét, sok a sérült, folyamatosan érkeznek a mentők és a rendőrök.

A Le Figaro arról ír, hogy tizenegy embert vittek kórházba a robbanás miatt. A bombát a pékség előtt hagyó férfi után hajtóvadászatot indított a rendőrség, úgy tudni, hogy harminc év körüli, kapucnis pulcsis férfit keresnek, aki kerékpárral ment el a helyszínről.

Ez a férfi robbantott:

Nevetséges, de csak ezt a “képet” sikerült a francia rendőrségnek produkálni.

Az elkövetőt a rendőrség nagy erőkkel keresi.

Macron is terrortámadásról beszél – írja a Sputnik.

Denis Broliquier kerületi polgármester azt mondta az LCI-nek, hogy egy biztos: bombát robbantottak és az volt a robbantó célja, hogy sok ember megsérüljön.

Az EP-választások első számú esélyesének tartott nemzeti jobboldali párt, az RN elnöke, Marine Le Pen twitterüzenetében bíztosította támogatásáról a sérülteket és a történeteket terrortámadásnak nevezte.

A Le Figaro szerint 11 embert vittek kórházba a robbanás miatt. A bombát a pékség előtt hagyó férfi után hajtóvadászatot indított a rendőrség. Úgy tudja a kerületi polgármester egyik munkatársa, hogy egy 30 év körüli férfit keresnek.

Az AFP információ szerint Edouard Philippe miniszterelnök lemondta utolsó EP-gyűlését a robbantás miatt.

Christopher Castaner belügyminiszter megérkezett Lyonba. A nyomozást a terrorelhárítók irányítják. Azaz, több jel arra utal, hogy terrortámadás volt. Ezt egyébként a rendőrség pillanatnyilag nem erősítette meg.

A BFM TV legújabb, este nyolc órai információja szerint 13-an sérültek meg – írja az Origo.