Terjedni kezdett a gyilkos japán kórokozó: újabb világjárvány jön, Bill Gates-nek máris igaza lett?

Terjedni kezdett a gyilkos japán kórokozó: újabb világjárvány jön, Bill Gates-nek ismét igaza volt?
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A valaha felfedezett egyik legveszélyesebb kórokozó halálozási aránya 60-70%, és kisöpörheti a koronavírust a világból. A gond csak az, hogy az emberrel együtt…

Tudósok megkongatták a vészharangot. A Live Science jelenti, hogy egy újabb helyen jelent meg a japán gyilkos kórokozóként hivatkozott Candida Auris.

Ez egy gomba fajta, de egyben kórokozó, mert súlyos tüneteket képes okozni az emberi szervezetben, ráadásul antibiotikumrezisztens, azaz nem hatnak rá a kezelések, nincs rá klasszikus értelemben vett gyógymód, vagy hatásos kezelés.

Rejtély a tudósok előtt, hogy honnan származik

Az elmúlt bő egy évtizedben a világ különböző pontjain bukkant fel.

Orvosi rejtély, hogy honnan származik

– mondta Dr. Arturo Casadevall, a Johns Hopkins Egyetem munkatársa, aki az új tanulmányhoz írt véleményt.

Korábban már az is felvetődött, hogy egy biológiai laborból szabadulhatott el – ez a gyanú a koronavírus esetében is sokak fejében ott motoszkál egyébként.

A Candida Auris ugyanis váratlanul bukkant fel szinte a semmiből 2009-ben.

Drámai mértékben kezdett el terjedni a világban

Egyre több országból jelentették az elmúlt években, most pedig egy ázsiai szigeten bukkant fel ismét.

Halálosabb, mint bármi, a modern pestis válhat belőle

A fertőzés nagyon súlyos és gyakran 60-70%-os halálozási aránnyal rendelkezett az eddigi adatok és feljegyzések szerint.

Rendkívül súlyos állapotba tudja taszítani a szervezetet, és a tudósok között az terjed, hogy ez lehet a modern idők pestise.

Ha egy ilyen kórokozó drámai terjedésnek indulna, akkor képes lenne megtizedelni az emberi fajt.

Kiszoríthatja a koronavírus, de az embert is a bolygóról…?

Bill Gates, a filantróp milliárdos többször is felhívta a figyelmet egy várható világjárványa és annak súlyos következményeire.

2015-ben egy az influenzához hasonló vírusról beszélt, a TED előadásán, titokzatos módon éppen egy koronavírusról készült grafika volt kivetítve mögé, ami miatt kapott azóta hideget-meleget az összeesküvés elmélet hívőktől.

Tény, hogy igaza lett, és az is fontos, hogy nemrégiben azt mondta, hogy az emberiségnek fel kell készülnie, hogy akár alig 3 éven belül jöhet a következő nagy világjárvány, ami ráadásul halálosabb lehet a koronavírusnál.

Nos, a Candida Auris tökéletes alkalmas lehet arra, hogy kisöpörje a koronavírust a világból, ahogyan az az influenzával történt 2020-ban a covid miatt.

A “gond” az, hogy nem csak a koronavírust, de az emberiség 70%át is elsöpörheti vele együtt…

Ismeretlen eredet, talán laborból?!

A Candida aurist 2009-ben fedezték fel egy japán páciensben, az észleléssel nagyjából egy időben a világ más tájain is kimutatták.

A mikroba súlyos fertőzést okozhat a véráramban, különösen azoknál a betegeknél, akiknek katéterre, etető- vagy lélegeztetőcsőre van szükségük.

Mivel a gomba több gyógyszerrel szemben is ellenálló, a kezelés sokszor igen nehéz. Casadevall szerint, amikor a kórokozó felbukkan egy kórházban, az súlyos helyzetet eredményezhet.

Bár a Candida auris egyes rokonait megtalálták már növényekben és vízi környezetekben, magát a fajt eddig nem azonosították a természetben.

Anuradha Csovdhari, a Delhi Egyetem szakértője csapatával a közelmúltban az Andamán-szigeteken kutakodott.

Címkék candida auriskórokozóvilágjárványvírus

Forrás …

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaEgészségVideókTeljes adások

Oszd meg a cikket ismerőseiddel