Teljesen betiltják ebben a városban az e-cigit, lejárt a türelmi idő

IMG 20201001 032645

A városvezetés szerint az e-cigi valódi hatásairól túl keveset tudni.

San Francisco városa azt tervezi, hogy az egészségügyi kockázatok miatt betiltja az e-cigit, amíg az Egyesült Államok kormányszervei nem hoznak hivatalos értékelést a hatásairól – írja a BBC.

A tiltást még törvénybe is kell foglalni, de a tervezet így is új mérföldkő lehet. Korábban egyetlen amerikai önkormányzat sem tiltotta be teljesen az elektromos cigarettákat. Az utóbbi időben viszont felerősödtek a kétségek azzal kapcsolatban, hogy az e-cigi tényleg annyival kisebb egészségügyi kockázatot jelent-e a hagyományoshoz képest. Bár a gőzében jóval kevesebb a rákkeltő anyag, mint a cigarettafüstben, a belélegzett folyadékgőz összetevőiről több új kutatás is aggasztó dolgokat állít, növeli a rák és a szívroham kockázatát, és súlyos tüdőbetegségeket okozhat.

A San Francisco-i terv közvetlen előzménye, hogy múlt héten az amerikai szövetségi élelmiszer- és gyógyszer-engedélyeztetési hatóság, az FDA kétéves határidőt adott az e-cigaretta-gyártóknak, hogy a termékeik hatásait értékeltessék. Korábban rövidebb határidőről volt szó, de végül kompromisszumra jutottak, mondván, több felkészülési időre van szükség.

IMG 20201001 032645

A San Francisco-i városi ügyész, Dennis Herrera azonban azt mondja, hogy nem lehet kereskedelmi forgalomban a termék, amíg nincsenek hiteles vizsgálatok a hatásairól.

Ezek a vállalatok az ártalomcsökkentés hívószava mögé bújnak, de fogalmazzunk egyértelműen: függőséget forgalmaznak

– mondta.

Forrás

Originally posted 2019-03-24 23:50:08. Republished by Blog Post Promoter