Sztár-közgazdászok figyelmeztetnek: brutális gazdasági válság jön, amibe országok rokkannak majd bele!

sztar közgazdaszok figyelmeztetnek brutalis gazdasagi valsag jön amibe orszagok rokkannak majd bele
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Már az időpontját is sejtik. Elmondták, hogyan fog zajlani, és mit javasolnak a lakosság számára! Sokkal durvább lesz, mint a 2008-as válság!

A tíz évvel ezelőtti világválságnak még mindig vannak szenvedői, sokan elvesztették a lakhatásukat.

Most úgy tűnik, hogy egy sokkal nagyobb recesszió van készülőben. Olyan, ami még nagyobb országok, gazdagabb régiók gazdaságát is teljes mértékben hazavághatja.

Éppen ezért a közgazdászok és más pénzügyi szakemberek elkezdték figyelmeztetni a lakosságot.

Jim Rogers híres pénzügyi elemző és befektető is hihetetlenül vészjósló dolgokat mesélt arról, hogy mi várható a gazdaságban a jövőben.

Egy olyan forgatókönyvet vázolt fel, melynek, ha csak egy kis része is igazzá válik majd, akkor egész országok fognak államcsődöt jelenteni.

A válságok mindig is úgy pattantak ki, hogy csak apró, ámde annál nyomósabb előjeleik voltak. A mostani válság olyan nagy és erős lesz, hogy országok fognak majd az egészbe belerokkanni, és köztük akár hazánk is államcsődöt jelenthet majd.

Nem tudni még pontosan, mi lesz a kiváltó oka a jövő nagy válságának. A befektető legenda szerint lehet ez egy jövőbeli háború is, vagy egy nagyobb bank, esetleg egy vállalat váratlan csődje. A rendszer annyira instabil már most is, hogy bármilyen nem egyensúlyban lévő pénzmozgás megboríthat mindent.

Amerikában a múltban 4-7 évente alakultak ki válságok, jelenleg pedig a legutolsó már több mint 8 éve volt. 2008-ban a problémát az adósságok okozták, akkor azonban a kínaiak sok pénzt tettek félre a borúsabb időkre, így mikor beütött a káosz, volt mihez hozzányúlni.

Kína adósságállománya már az egekben van, akárcsak az Egyesül Államoké. Míg előbbi a bruttó hazai termék 250%-a, addig az amerikaiak adóssága az ÖTSZÖRÖSÉRE hízott az elmúlt 8 évhez képest.

Gyakorlatilag már mindenki adós a bolygón, és nincs olyan nemzet vagy pénzintézet, vállalat, mely ne tartozna valakinek vagy valaminek valamilyen formában.

Csak a nagyon erős, gazdaságilag stabil országok fogják túlélni, de még őket is jelentősen meg fogja ez az egész gyengíteni.

Ez nem következhet be újra, ezért nagyon fontos, hogy mi magyarok kellőképpen odafigyeljünk egymásra. A hazai szakemberek elmondták, mire érdemes figyelni.

Azóta felnőtt egy új generáció, kb. 900 ezer fiatal, akik próbálnak óvatosabban lépni, sajnos sokakat azonban elvisz a mohósága, és olyan befektetésbe tették a pénzüket, ami irreálisan magas hozammal kecsegtetett, viszont ott nagyon nagy a kockázat, tudtuk meg.

Lovas Judit pénzügyi szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a CSOK-kal is óvatosan kell élni, mert többen bevállalják a három gyereket úgy, hogy egy sincs nekik.

A hitelekkel úgy általában véve nagyon óvatosan kell bánni. A 20118-ban elszegényedett, eladósított családok ezt már tudják, és annak ellenére, hogy azok eleve nem voltak tisztességes hitelszerződések, a szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy mindenki csak addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér.

Ha ugyanis beüt majd a válság akár 1-2 éven belül, akkor az midnent a feje tetejére állít, még a lakossági hitelek területén is.

Ne gondoljuk azt, hogy a fix kamatozáshoz nem fognak hozzányúlni az aljas bankok, ha az érdekük úgy kívánja…

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel