Szomáliai emberrablók kalózt fogtak a németek … Dortmundban

Az idióta nyugat!!! Már nem csak terroristák, kalózok is jönnek Európába menekültként.

Szer­dán ál­lít­ják a bí­ró­ság elé Dort­mund­ban azt a 41 éves szo­má­liai mig­ránst, akit azzal gya­nú­sít az ügyész­ség, hogy 50 tár­sá­val együtt 2012-ben az Arab-ten­ge­ren el­fog­lal­tak egy olaj­szál­lító hajót, és annak le­gény­sé­gét tú­szul ej­tet­ték.

A görög zászló alatt hajózó személyzet szabadon engedéséért 13 millió dollárt követeltek a szomáliai kalózok. A 26 fős legénység 10 hónapon keresztül volt a szomáliaiak fogságában, miközben rendszeres erőszaknak voltak kitéve.

A dortmundi ügyészség tájékoztatása szerint a túszul ejtett matrózoknak fel kellett hívni a családtagjaikat, hogy amennyiben nem fizetnek értük, úgy egy héten belül fejbe lövik őket.

Végül a hajót birtokló óriáscég vezetői 2013 márciusában úgy döntöttek, hogy egy helikopterről a fedélzetre dobják a váltságdíjként kért összeget. A kalózok ezt követően rövid időn belül el is engedték a személyzetet.

A tavaly decemberben Németországbanelfogott szomáliai migráns nem lett gazdag, a váltságdíjból ő sem részesült.Az eladóként dolgozó szomáliai végül több társával együtt 2014-ben elhagyta hazáját, és Olaszországon keresztül Németországba szöktek.

A 41 éves illegális bevándorló menedékkérelmét már kétszer elutasították a német hatóságok, de a rendszeres fellebbezés miatt az ügy még nem zárult le jogerősen. A dortmundi hatóságok úgy tudják, hogy a gyanúsított lehetett a főszakács a 10 hónap alatt a hajón. Egy közleményben azt is tudatta az ügyészség, hogy a korábban más német városokban elfogott társai vezettek az afrikai kalóz nyomára.

Azt azonban egyelőre még a hivatalos szervek sem tudják, hogy miként sikerült az illegális bevándorlónak Németországba szöknie és több mint négy évig zavartalanul ott élnie.

A német rendőrség korábban egy másik ügyben testi sértés miatt indított már a férfi ellen eljárást, de végül elegendő bizonyíték hiányában ejtették a vádakat – írja a Ripost.