Szír migránsok a 13 éves lányukat adták erőszakkal férjhez Svédországban


A Legfelsőbb Bíróság ítélete egy lassan három éve zajló pedofilbotrányra tett pontot. A szír migráns házaspárt ugyan elítélték a saját gyerekük erőszakos férjhez kényszerítése miatt, de a „férjet” felmentették.

A Szíriából származó migránsok 2015 végén adták hozzá az akkor 13 éves lányukat hagyományos muszlim szertartás keretén belül egy szintén szír állampolgárságú, 24 éves férfihoz – írja a Breitbart.

A lány hallani sem akart a házasságról, ami egyébként a svéd törvények értelmében több okból kifolyólag nem is érvényes, mivel az egyik fél kiskorú, kényszer hatása alatt született és nem hivatalos személy előtt kötetett.

Az ügy a hatóságok elé került egy feljelentés nyomán, a Stockholmi Kerületi Bíróság jogerősen már elítéltek a szír házaspárt, a „férjet” pedig felmentette.

A Svéd Legfelsőbb Bíróság ezt a döntést most megerősítette.

Svédországban a kiskorúak közötti kényszerházasságok száma a 2015 elején kezdődő migrációs válság után nőtt meg látványosan.

Hivatalosan az elmúlt majdnem négy évben 101 ilyen bejelentés érkezett a hatóságokhoz, nagyon sok esetet azonban nem jelentenek.

 


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük