Szilánkosra törte öt hónapos alultáplált gyermeke karját

Az eset Ötvöskónyiban történt, a gyermeket a családsegítő vitte a kórházba, az apa ezt megpróbálta megakadályozni.

Életveszélyes bántalmaztak egy öt hónapos csecsemőt a Somogy megyei Ötvöskónyiban. A gyermek súlyos fejsérülést szenvedett, szilánkosra tört a karja, emellett nagymértékben alultáplált volt – írja a Sonline.hu a helyi Atádhír nevű lapra hivatkozva.

A gyermeket a családsegítő központ munkatársa vitte kórházba. Köves Lillának a kisbaba szeme alatti zöld folt tűnt fel. A szülők erre azt mondták, nem történt semmi, a családsegítő azonban arra kérte az anyát, vetkőztesse le a babát. Ekkor látta, hogy lóg a jobb válla, és minden mozdításra fájdalmasan sír.

Szóltam az anyának, azonnal csomagolja össze a legszükségesebbeket, indulunk a kórházba. Az apa elém állt, hogy nem viszem őket sehova, de határozottan közöltem vele: ha nem akar nagyobb bajt magának, rögtön álljon el az utunkból – mondta Köves.

A családsegítő a nagyatádi sürgősségi osztályra vitte a csecsemőt az édesanyjával, ahonnan rohammentővel a kaposvári megyei kórházba szállították. Az orvosok állítólag azt mondták, ha a gyermeket nem látják el, egy napon belül meghalhatott volna.

A szociális munkatárs még az eset napján feljelentést tett a Nagyatádi Rendőrkapitányságon, amely április 5-én büntetőeljárást indított egy 40 éves férfi ellen kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés, kisgyermek veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt. Az Atádhír egy későbbi cikkében azt írta, a Kaposvári Járásbíróság később elrendelte a férfi letartóztatását.

MTI, RTL, HVG nyomán

 

Forrás