Szigetszentmiklósi horror: Sátánnak hitte a takarítót a gyilkos

1890598_targyalas-bs.jpg

Véres ámokfutást rendezett egy szigetszentmiklósi wellnesshotelben egy elmebeteg férfi. A takarítónőt kezdetben anyósának, majd magának, a Sátánnak hitte, széklábbal ölte meg a szerencsétlen asszonyt.

Véres ámokfutást rendezett egy szigetszentmiklósi wellnesshotelben egy elmebeteg férfi. A takarítónőt kezdetben anyósának, majd magának, a Sátánnak hitte, széklábbal ölte meg a szerencsétlen asszonyt.

Nyugodt, kifejezéstelen arcot vágva érkezett a tárgyalóterembe F. Zs. Lóránd, aki tavaly egy szigetszentmiklósi wellnesshotelben horrorfilmbe illő módon végzett egy szabadnapos takarítónővel, D. János Ferencnével. A férfi először ököllel összeverte, majd egy letört széklábbal nyakon és szemen szúrta áldozatát. Végül bonbonokkal tömte tele a nő száját, és rátaposott a fejére.

1890598_targyalas-bs.jpg

A gyilkos bonbont tett a nő szájába, majd rátaposott © Bánkúti SándorKiderült: a nemzetközi kamio­nosként dolgozó férfi tudathasadásos elmezavarban szenved, ráadásul a gyilkosság előtt felesége bejelentette, hogy elhagyja őt. Ekkor már hónapok óta nem szedte a betegségére felírt gyógyszereit. Végső elkeseredésében két hét szabadságot vett ki, bejelentkezett a szállodába, ahol több tízezer forint értékben vásárolt kedvenc édességeiből, emellett tetemes mennyiségű szeszt is beszerzett, majd bezárkózott a szobájába.

A vendégeknek és a dolgozóknak már akkor feltűnt, hogy Lóránddal valami nem stimmel. A férfi későbbi áldozatában és a bárpultos hölgyben is az anyósát vélte felfedezni, rájuk fenyegető megjegyzéseket tett. Végül a mosókonyhába rejtőzött el, a végzetes pillanatokban itt bukkant elő a lepedők mögül. Ekkor a takarítónőt már nem csak az anyósával, hanem egyenesen a Sátánnal azonosította.

Először a nővel tartó gondnoknak esett neki egy széklábbal, majd miután a férfit szétverte, a takarítóhoz fordult, akit olyan erővel ütött, hogy az ökle is kisebesedett tőle. A férfi vallomásában elmondta, hogy miután teletömte az asszony száját bonbonnal, egy „lakjon jól” felkiáltással taposott az arcába. Aztán a nő testét lepedőbe csavarta, majd elrohant. „Istenem, megöltem, nem akartam!” – ordította a folyosón.

1890600_targyalas2-bs.jpg

F. Zs. Lórándot téveszmék vezették, most elmegyógyító intézetben tartják fogva © Bánkúti SándorAzóta Lórándot elmegyógyintézetben kezelik, ahol állítólag remekül érzi magát.

– A gyógyszerek segítségével jó állapotban vagyok, zenét hallgatok, cigarettázok és nagyon jól kijövök a társaimmal – mondta a férfi, aki hozzátette, hogy anyósával korábban már voltak gondjai. – Valamiért nem fogadott el engem, sosem voltam neki elég, a feleségem a válópert is beadta – mondta lehajtott fejjel.

A gyilkos arról is beszélt: a csokoládét fájdalmában halmozta fel. – Nagyon szeretem az édességet. Különösen a sportszeletet és a svájci csokoládét.

A per hamarosan folytatódik.