Szeretteit védve ölte meg apját a hős 13 éves Bernadett

1895158_screen-shot-2019-06-17-at-182153

Családtagjai életét védte, ezért szúrta halálra dühöngő apját a 13 éves Z. Bernadett. Az elborult családfő elôbb a felesége nyakát vágta meg üveggel, majd 18 éves fia, Dávid hasába mártott egy konyhakést.

Sokkos állapotban remegett a rendőrkocsiban Bernadett, miután halálos sebet ejtett édesapján, Z. Csabán vasárnap a Pest megyei Galgahévízen. Betti utolsó kétségbeesésében cselekedett: a családfő először feleségét, Ildikót támadta meg, majd anyja segítségére siető nagyobbik lányát, végül 18 éves fiát, Dávidot is. A mindössze 13 éves Betti ekkor lépett a szobába, elszánta magát arra, hogy élete árán is megvédje a családját.

Nyolc órán át harcoltak Dávidért

– Még teljesen a történtek hatása alatt állunk – mondta remegő hangon a Borsnak Betti nővére, aki maga is jelen volt a tragédia pillanataiban. A fiatal családanya karja még mindig kék-zöld, itt szorította meg ugyanis elborult apja. Elmondta, hogy apja és édesanyja, bár közös háztartásban éltek, de már nem alkottak egy párt. Csaba azonban ezt nem tudta feldolgozni, az agresszív, züllött életet élő férfi többször is brutálisan lépett fel Ildikóval szemben. Most épp féltékenységében borult el az agya.

– Rátámadt édesanyámra, ekkor közéjük ugrottam, anyukámat betoltam a szobába – mesélte a Borsnak a szörnyű részleteket a lány, aki azonban hiába próbálta elállni az ajtót, a férfi betörte annak üvegét, azon benyúlva Ildikóhoz ugrott, és a falba verte az asszony fejét, a kitört üveg egy darabjával pedig felsebezte a nő nyakát. A családtagok segítséget kértek, ekkor érkezett a másik testvér, Dávid. A 18 éves sráctól már megijedt az apja, eldobta az üveget, kést ragadott, és fia hasába szúrta. A tini életveszélyesen megsérült, életét csak nyolcórás műtéttel tudták megmenteni.

1895158_screen-shot-2019-06-17-at-182153

Bernadett (balra) ösztönösen cselekedett, amikor anyját (jobbra) és bátyját védte„Ha nem végez vele, ő gyilkol meg minket”

Betti ezalatt nővére riadt, három éves kislányára vigyázott az egyik szobában. Nővére kérte: ne jöjjön ki onnan. Betti azonban hallotta a sikolyokat, kirontott a szobából, ahol azzal szembesült, hogy bátyja vérbe fagyva fekszik a földön, míg ámokfutó apjuk éppen késsel kergeti testvérét és sérült édesanyját. A tini ekkor kést ragadott, és apja hátába vágta.

– Színtiszta önvédelem volt. Ha a húgom nem lép, akkor ki tudja, mi történt volna. A saját és a mi életünket is mentette. Ő a világ legkedvesebb és legcsendesebb teremtése, de ha a családjáról van szó, értünk bármit megtesz. Ha nem végez vele, akkor apám gyilkol meg minket. Betti semmiről nem tehet – mondta határozottan a nővére.

1895167_10789435984-bs-2940.jpg

A tragédia helyszíne. Galgahévízen agresszív embernek ismerték a családfőtSzabadlábon védekezhet a lány

A helyiek szerint a férfi régóta terrorizálta a családját.

– Sakkban tartotta őket. A négy gyerek nagyon tisztelettudó, csendes és kedves, a testvérek imádják egymást. Betti mindig félt az apjától, csoda, hogy eddig ép ésszel bírta azt a terrort – mondta a család egyik ismerőse.
Galgahévíz lakói egy emberként állnak ki Bettiért.

– Sajnáljuk, hogy neki kellett ezt megtenni, és neki kell viselni ezt a lelki terhet. Úgy remegett szegény a rendőrautóban, mint a nyárfalevél – mondják a szemtanúk. A kislányt azóta kihallgatták, de elengedték, szabadon védekezhet. Édesanyjának több öltéssel kellett összevarrni a nyakát. Dávid azóta is kórházban van, de az intenzív osztályról már kiengedték.

– A műtét szerencsére sikerült, úgy tudom, hogy már kihallgatható állapotban volt, így a rendőrök tudtak vele beszélni – mondta el a testvére.

Mádl megkegyelmezett Kittynek

A tótújfalusi S. Kitty 2002-ben, mindössze 14 évesen végzett mostohaapjával. Kiderült, hogy az iszákos, agresszív férfi nemcsak hogy rendszeresen bántalmazta Kittyt és annak édesanyját, de szexuálisan is molesztálta. Kitty egy éjszaka egy engedély nélkül tartott pisztollyal álmában agyonlőtte a brutális családfőt. A kislány először két év börtönt kapott, Mádl Ferenc azonban elnöki kegyelemben részesítette. A most 31 éves nő azóta családanya, külföldön él.