Szemeteszsákba csomagolt szolganők helyett rövidnadrágos rendőrlányok mellett döntött egy libanoni város

Fiatal, vonzó, rendőrlányok – rövid fekete nadrágban, fejükön elegáns svájci sapkával – járják a libanoni Broummana város utcáit. A – 85 százalékos keresztény többséggel rendelkező- városka polgármesterének célja a lábaikat megmutató rendőrlányok szolgálatba állításával, hogy minél több turistát csábítson a városba, és javítsa a külvilágnak Libanonról alkotott képét.

„A Mediterrán térségében a turisták 99%-a rövid nadrágban jár”

– magyarázta döntésének hátterét Pierre Achkar, Broummana város polgármestere. Reményei szerint az új női közlekedési rendőri egységek hozzásegítik a várost ahhoz, hogy több turistát vonzzon, Libanont pedig ahhoz, hogy az országról a külvilágban alkotott kép javuljon.

„Mi itt Libanonban szeretnénk megváltoztatni a Nyugaton az országról alkotott zord képet”

– fejtegette a városvezető a Russian Today orosz televíziós csatorna Ruptly elnevezésű videoügynökségének nyilatkozva.

Ugyanakkor Libanonban nem mindenki osztja a város polgármesterének véleményét. Akadtak, akik a közösségi oldalakon fejtegették, hogy helytelen dolog szép nőkkel vonzani a turistákat. Mások azon akadtak fenn, hogy a rövid nadrágba öltöztetett női rendőrök férfi kollégáinak uniformisa a régi maradt.

Az ellentétes reakciók dacára az egyik nemrég toborzott rendőrnő, Samata Saad azt nyilatkozta, hogy ő élvezi a munkáját.

„Mi tudatosan jöttünk, és lelkesedéssel vállaltuk el ezt a munkát, és reméljük, hogy minden nyári szezonban lesz alkalmunk munkánkat végezni”

– mondta a libanoni rövid nadrágos, csinos rendőrnő.