Szélsőségessé válik az időjárás: orkán erejű szélre, tornádókra és golflabda nagyságú jégesőkre számíthatunk!

Meteorológusok elemzést készítettek. Rendkívül vészjósló eredményekre jutottak. Magyarországot kicsinálhatja az elkövetkező 5-10 év.

Brutális előrejelzési modell látott napvilágot, mely a legtöbb meteorológust sokkolta.

Nagyon komoly évekkel fog ugyanis hazánk szembe nézni, ezt ma már nem tagadhatjuk. Lehet tagadni, vagy elmaszatolni azokat a jóslatokat, amik drasztikus és nagymértékű éghajlatváltozást vizionálnak 5-10 éven belül, de jobb, ha elfogadjuk.

Ugyanis ezek a vészjósló elemzések is csak óvatos becslések.

Azaz valószínűleg sokkal rosszabb lesz a helyzet, mint azt most bárki el tudná képzelni. A globális felmelegedés hatásai ugyanis már most érződnek, és ez a jövőben csak fokozódik.

hazai meteorológusok már egy ideje szimulációs modelleket készítenek annak érdekében, hogy előre tudják vetíteni, milyen időjárással fog rendelkezni Magyarország és területe. Az eredmények pedig kritikusak.

Azt már minden bizonnyal most is sokan észrevették, hogy gyakorlatilag eltűntek a nagy és tartós telek.

Nincs már tavasz, sem ősz. Ezek az átmenetek teljesen megszűntek, a nyár a télbe, a tél pedig a nyárba megy át mindössze néhány napos váltással olykor, ezt pedig az elmúlt néhány évben szintén meg lehetett figyelni.

Nem ritkák a nyári jellegű, villámlással és égdörgéssel járó viharok sem télen. Ez pedig remekül jelzi, mekkora nagy bajban is van az emberiség a klímaváltozás miatt.

Az elemzések szerint hazánkba hamarosan 40 fokos hőség jön, hatalmas, özönvízszerű esőzések, és olyan heves viharok, amiket még sohasem tapasztaltunk.

A viharok általában véve lesznek erősebbek, pusztítóbbak.

A jégesők még nagyobb jéghullással járnak majd, és gyakori lesz a golflabda méretű jég is. 2017-ben és 2018-ban is mértek ilyen méretű jéghullást.

Ez az emberre és állatra is egyaránt veszélyes lehet, és jelentős anyagi károkat is fok okozni. Arról nem beszélve, hogy a mezőgazdaságot súlyosan érinti majd, hiszen a jégverés szétveri a termést is.

Emellett a széllökések ereje is megnő. Elő fog fordulni 100-150 km-es széllökéssorozat is.

Sőt, a különleges, kiszámíthatatlan viszonyok miatt a minitornádók, tornádók kialakulása is megfigyelhető lesz. Ezek nem lesznek olyan pusztítóak, mint az Amerikában megfigyelt tomboló, városokat elpusztító tornádók, de képesek lesznek jelentős károkat előidézni.

Néhány évtizeden belül az ilyen és ehhez hasonló időjárási előrejelzések már nem szélsőségek lesznek hanem mindennaposak, ez pedig egy komoly klímakatasztrófát vetíthet előre.

A tudományos eredmények alapján “szinte teljes bizonyossággal kijelenthető”, hogy a 20. század közepe óta megfigyelt felmelegedés fő oka az emberi tevékenység.

Melegszenek az óceánok is, s ez a hőtágulás miatt emelkedő tengerszintet okoz, veszélyeztetve a tengerpartokon élőket.

Ha túl akarjuk élni ezt az egészet, és megfelelően akarunk alkalmazkodni az időjárás szélsőségesés válásához, az országnak már most el kell kezdenie felkészíteni az infrastruktúráját.

Forrás