Szélsőbaloldali fenyegetések miatt kénytelen volt lemondani több kampányrendezvényét az AfD 

Németországban a szélsőbaloldal több ízben is életveszélyesen megfenyegette az AfD politikusait, valamint azokat, akik helyszínt biztosítanak a párt rendezvényeinek. Több olyan eset történt már a közel múltban, ami miatt érdemes ezeket a fenyegetéseket komolyan venni.

Az AfD több brémai kampányrendezvényét is lemondta – adta hírül a Junge Freiheit. A brémai rendezvénycsarnok török bérbe adóját többször is életveszélyesen megfenyegették, ezért a férfi úgy döntött, hogy nem adja ki a helyszínt az AfD-nek.

A párt nem pótolja az elmaradó rendezvényeket.

Május 11-én Alexander Gauland lépett volna fel, míg május 24-én, az AfD kampányzáróján Jörg Meuthen beszélt volna.

A szélsőbaloldali terror egyre jobban elharapódzik az országban, egyre többet engednek meg maguknak„ – mondta a fenyegetésekkel kapcsolatban Meuthen.

A brémai ügyészség csütörtökön megerősítette, hogy vizsgálatot folytatnak az ügyben. A legfrissebb információk szerint az ügyet gyilkossággal való fenyegetésként kezelik.

Frank Magnitz, a párt brémai elnöke elmondta, hogy öt hónapig keresték a helyszínt, végül egy törökök által üzemeltetett csarnokot tudtak kibérelni, de most ezt is le kell mondaniuk. Magnitz egyébként csütörtökön feljelentést tett a rendőrségen, miután egy 25 év körüli biciklis leköpte az utcán, majd elmenekült a tetthelyről.

Nem ez volt az első eset, amikor Frank Magnitzra támadtak. Korábban beszámoltunk róla, hogy ismeretlen, szélsőbaloldali támadók hátulról leütötték a politikust, aki életveszélyesen megsérült a fején. Akkor a német mainstream média hamar ködösíteni kezdett az ügyben, és azt állították, Magnitz csak az eséstől sérült meg, nem az ütéstől.

A múlt hétvégén az AfD 28 éves helyi politikusát, Natascha Rungét is megtámadták kampányolás közben, az egyik szélsőbaloldali támadó hasba is vágta a fiatal nőt.

Szélsőbaloldali, Antifa csoportok májusra meghirdették az ”antifasizmus hónapját„, ami abból áll, hogy ahol csak tudják, akadályozzák a jobboldali AfD kampányát. A szélsőbaloldaliak ”toleráns„ véleménye szerint Németországban nincs helye az AfD-nek.