Szelfizéshez való alkalmazással kapcsoltak le egy p3d0fiI rendőrt 

1891914_robert-davies-0606.jpg

Egy húszéves amerikai fiatal a Snapchat nevű alkalmazás egyik filterének segítségével kapott el egy rendőrként dolgozó pedofilt.

Az Ethan nevű fiatal férfi a kiskorúak védelmében döntött úgy, hogy pedofilvadászatra indul, ezért készített egy kamu Tinder-profilt Esther névvel, 16 éves életkorral.

A felhasználói fiókhoz azonban szüksége volt egy fotóra is, ám nem akarta hasraütésszerűen lelopni egy idegen lány képét.

Ethannek ekkor remek ötlete támadt: megnyitotta a Snapchat nevű alkalmazást, melynek lényege, hogy különböző filterekkel például kutyafüleket, sminket, vagy akár öregített bőrt adhatunk magunknak.

Létezik azonban egy genderswap, vagyis nemcserélő filter, ami az arcvonásainkat az ellenkező nem vonásaira cseréli. Ethan ezt kihasználva szerzett – tulajdonképpen önmagáról – egy női fotót.

A Tinderes „pecázás” így elkezdődhetett, egy Robert Davies nevű rendőrtiszt pedig jól horogra is akadt. „Készen állsz ma este egy kis vidámságra?” – ilyen, és ehhez hasonló indítás mellett néhány órán belül kifejezetten szókimondóvá vált a párbeszéd, amit Ethan egyszerűen megörökített, majd elküldött a Crime Stoppers nevű pedofilvadász-csoportnak.

1891914_robert-davies-0606.jpg

Robert Davies rendőrtiszt © San Jose Police Department

Davies-t felfüggesztették és vádat emeltek ellene, amiért kapcsolatba lépett egy kiskorúval bűncselekmény céljából.

Ethan elmondta az esettel kapcsolatban, hogy van egy ismerőse, akit kislányként molesztáltak, ez motiválta leginkább a vadászatban. Az pedig, hogy éppen egy rendőrt sikerült fognia, szerencsés véletlen volt.