Székelyföld felszámolásával kampányol egy román az EP-választásokon

George Simion egyik legfőbb kampányüzenete a májusban esedékes EP-választásokra az, hogy betiltaná a Székelyföld kifejezést. Szerinte a székelyföldi magyarok el akarják szakítani Erdélyt Romániától és egyben el is nyomják az ott élő románokat. Simion úgy véli, hogy ebben az RMDSZ és a román kormány is segíti a székelyeket.

Simion emellett külön támogatást vezetne be a román identitás erősítésére, persze kérdés, hogy a magyarokra is ráerőltetné-e ezt az “identitáserősítést”.

George Simion egyébként a moldvai Foksányból (Focsani) származik, aktivista és író. Magát függetlennek tartja, független képviselőként ülne be az Európai Parlamentbe, ha elég szavazatot kapna hozzá.

Szerencsére nem tudunk románul, így a képviselőjelölt Facebook-oldalán található többi videót nem értjük, így Simion programjából sem tudunk meg többet. Az biztos, hogy “nagy Romániát akar Európán belül”, és az is, hogy a magyarokat nagyon szereti.

Az alábbi videó megértéséhez nem szükséges román tudás, a jelölt egyből azzal indít, hogy Székelyföld el akar szakadni Romániától és hogy Hargita, Kovászna és Maros megyében a románokat (!) diszkriminálják. A megoldás a románok Erdélybe telepítése és a román identitás növelése lenne a régióban. Természetesen…

Forrás: 888.hu