Szabadkőművesek, templomos kincsek: az Európa alatti titkos ősi alagútrendszerek és Jézus lehet a kulcs!

Régészek és történészek új elmélettel álltak elő a templomos kincsekkel kapcsolatban. Állítólag még maga Jézus is ezekben az országhatárok alatt futó katakombákban menekült Franciaországba, a templomosok pedig a keresztes-hadjáratok során bujtattak itt kincseket, és az egyház állta keresett ereklyéket.

Európa őrzői mindig is a szabadkőművesek voltak, legalábbis megalakulásuk óta folyamatosan formálják a kontinens történelmét és a világ ismereteseire is ráhatással vannak.

A velük kapcsolatos legnagyobb történelmi rejtély a templomos kincsekhez fűződik.

A mérhetetlen vagyonhoz, amit mind a mai napig nem találtak meg, amelyről történelmi feljegyzések tesznek említést, és amiről királyok, uralkodók ábrándoztak.

Egyes sejtések szerint ez még ma is bárkit a világ urává tenne, annyira jelentős aranykészletről és ereklyékről van szó.

Nem véletlen, hogy a múltban sokan próbálták megtalálni, a nyomára akadni, de a templomos lovagok jól elrejtették..A történelem egyik nagy rejtélye – legalábbis a történészek és az összeesküvés hívek körében –, hogy hová tűnt a Templomos Lovagrend hatalmas kincsvagyona 1314-ben, a rend feloszlatásakor – és egyúttal az utolsó nagymester máglyán történő megégetésekor.

A lovagrend, amelyet 1118-ban alapított néhány, a szentföldre zarándokolt lovag meglehetősen különös, üstökös szerű pályát futott be, amely szintén táptalajt ad néhány összeesküvés elméletnek.

Az elméletek alapja az, hogy a mai korban a legtöbben teljesen elképzelhetetlennek tartanak egy ilyen drámai, meredek ívű természetes felfutást, ezt csak úgy tartják elképzelhetőnek, ha valamilyen titkos, mára elveszett, vagy valamilyen zsarolásra lehetőséget adó tudás birtokába jutott a rend. A zsarolás célalanyainak általában a francia királyt, vagy a pápát szokás megjelölni.

Az elveszett tudásnak pedig valamilyen erősen ezoterikus ismereteket jelölnek meg.

Ennek pedig volt is alapja, ugyanis az egyház is üldözni kezdte a rend tagjait. Sokak szerint a keresztes-hadjáratok valójában valami után kutatva folytak.

Vagyis az egyház keresett valamit, ami olyan értékes és fontos volt a Vatikán számár, hogy készek voltak gyilkolni és háborúkat szítani érte.

Egyesek szerint ez maga a Szent Grál volt, mások szerint pedig olyan gnosztikus evangéliumok, amik aláásták volna az egyház hitelét.

Megint mások szerint tulajdonképpen ez egy vérvonal volt: Jézus és Mária Magdolna vérvonala, amit a rend tagjai védelmeztek utolsó csepp vérükig.

Egyes feljegyzések szerint ugyanis Jézus nem halt meg a kereszten, és Európába menekült.

Ehhez segítségére voltak az Európa alatt futó, az egész kontinenst behálózó titkos alagútrendszerek, melynek létezése mára bizonyítottá vált.

Sok hadvezér vesztett csatát, vagy épp nyert meg, ha tudta, hol kell keresni ezeket az alagutakat.

Egyes feltételezések szerint ezzel az alagutak magyarázzák meg azokat a megmagyarázhatatlannak hitt eseteket, amikor komplett légiók tűntek el, és nem kerültek elő soha. Feltehetően eltévedtek a földalatti útvesztőkben, és nem jutottak ki…

Ha valóban itt menekülhetett Jézus Franciaországba, akkor az magyarázatot adhat arra a történészek szerint, hogyan tűnt fel a Jézusi vérvonal a Meroving ház körül.

A templomosoknak kulcsszerepe lehetett Jézus és családja megmenekítésében, azonban a források itt nem tiszták.

Míg egyes feljegyzések csak Mária Magdolnára utalnak, mint megmenekülő, Franciaországban új életet kezdő anya, más források Jézust is említik…

Ha Jézus meghalt a kereszten, akkor Mária már terhes lehetett, így Sára nevű gyermeküket Franciaországban szülhette meg, ahol a templomos lovagok védelmezték a későbbi leszármazottaikat…

De hogy jön ide a templomosok kincse?

Nos, egyes történészeknek az a véleménye, hogyha valóban igazak ezek a legendák, akkor nem csupán arról van szó, hogy a lovagok állta összeharácsolt, rabolt ereklyék lehettek, hanem adományok.

Adományok a jézusi vérvonalnak, a  Király leszármazottainak…

A CIKK FOLYTATÁSÁHOZ KATTINTS IDE!

Forrás

Originally posted 2019-04-18 12:49:49. Republished by Blog Post Promoter